fbpx
NaslovnicaMINA BusinessURA: Zastrašuju radnike Plantaža da ne pričaju o kriminalu i korupciji

URA: Zastrašuju radnike Plantaža da ne pričaju o kriminalu i korupciji

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Radnici Plantaža tvrde da im je izvršni direktor Miroslav Vuković proslijedio neumjesan mail i da se sada plaše da prijave sve nezakonite radnje koje su se dešavale u toj kompaniji, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Radnici Plantaža obratili su se Građanskom pokretu URA i kazali da je sadržaj tog maila neumjesan i da se sada plaše da prijavljuju nezakonite radnje koji su se dešavale u kompaniji, a čiji su bili direktni ili indirektni svjedoci.

„Naime Vuković u dopisu radnicima imperativno navodi da o nelegalnim radnjama u firmi ne govore javno, već da svoje tvrdnje sa dokazima upute njemu, a da će ih onda on proslijediti nadležnim. Vuković na taj način izigrava dežurnog policajca i autoriteta i ako se zna da radnici nijesu dužni da njemu prinose dokaze o neregularnostima u kompaniji“, poručili su iz Građanskog pokreta URA.

Oni su ohrabrili radnike Plantaža da sva saznanja o kriminalnim radnjama uprave Verice Maraš, čiji je dio, kako su naveli, bio i sami Vuković, dostave nadležnim organima i da o tome potpuno slobodno govore u javnosti.

„Staljinističke metode kojima se služi i Vuković više nijesu praksa u Crnoj Gori. Dakle, bez straha od bilo kakvog disciplinskog radnog postupka ili slično govorite o neregularnostima u državnoj kompaniji Plantaže. Na taj način ćete pomoći da kompanija stane na zdrave noge“, poručili su iz URA-e radnicima te državne kompanije.

Iz URA-e su dodali da je neumjesno da Vuković govori svojim radnicima da bi neki od njih trebalo da posjete specijalizovane ustanove koje su namijenjene mentalnom zdravlju.

Najčitanije

Cekliću produžena suspenzija

Podgorica, (MINA) - Defanzivcu Mladosti, Zvonku Cekliću, produžena suspenzija na još mjesec, zbog učešća...