fbpx
NaslovnicaMINA BusinessURA: Vodimo računa o datim obećanjima

URA: Vodimo računa o datim obećanjima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Građanski pokret URA, svojim djelovanjem i participacijom u novoj Vladi, pokazuje da vodi računa o datim obećanjima i da radi na zelenim politikama koje je utkao u programska načela članstvom u Zelenim Evrope, saopštili su njegovi predstavnici.

“Ono što smo predstavili u predizbornoj kampanji u vezi zabrane gradnje malih hidroelektrana (mHe) na crnogorskim vodotocima, sprovodimo u djelo. Za kratko vrijeme, od nepunih mjesec radnih dana, uspjeli smo da zaustavimo dalju gradnju mHe na crnogorskim vodotocima, što je velika satisfakcija za nas i sve naše simpatizere i članove”, kazali su predstavnici Građanskog pokreta URA.

Oni su podsjetili da je Vlada u četvrtak dala saglasnost da se prekine postupak odobravanja izgradnje objekta mHE Slatina, na istoimenom vodotoku u opštini Kolašin, kao i budućih novih mHE, dok radna grupa Ministarstva kapitalnih investicija okonča postupak kontrole procedure i zakonitosti zaključenih ugovora o koncesiji.

Iz URA-e su dodali da je mHe Slatina gradila firma BB Hidro, u suvlasništvu Blaža Đukanovića, sina predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

“Dakle, raskidamo praksu krčmenja najvažnih resursa države koji idu u džepove najbližih srodnika aktuelnog predsjednika države i tek smo počeli sa tim procesom”, poručili su iz URA-e.

Oni su građane zamolili za strpljenje i kazali da je za realizciju mnogih politika potrebno mnogo više od mjesec participacije u vlasti.

Najčitanije