fbpx
NaslovnicaMINA BusinessURA: Turistički privrednici da se oslobode plaćanja naknada Morskom dobru

URA: Turistički privrednici da se oslobode plaćanja naknada Morskom dobru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Građanski pokret URA predložio je da se, usljed katastrofalno loše sezone, turistički privrednici oslobode plaćanja naknada Morskom dobru i opštinama, kao i da se ukinu plaćanja zakupa za lokacije koje su u vlasništvu države.

„Neophodno je amortizovati posljedice koje imaju turistički uposlenici. Mnogi od njih pokušavaju da na sve načine smanje minus poslovanja koji im je neminovan. Tim potezom umnogome bi se rasteretili njihov budžeti i, koliko-toliko, bi im se omogućilo da redovno servisiraju tekuće obaveze i isplaćuju plate“, naveli su u saopštenju predstavnici Građanskog pokreta URA.

Oni smatraju da turistička privreda trpi velike udarce zbog širenja koronavirusa.

„Pandemija koronavirusa sve više uzima maha, naročito u poslednje vrijeme. Granice ostaju zatvorene, a od nedavno je EU skinula Crnu Goru sa liste sigurnih zemalja. Jasno je da će ova turistička sezona biti katastrofalno loša i ispod svih projekcija Vlade“, rekli su predstavnici Građanskog pokreta URA.

Oni smatraju da je zbog toga neophodno da se, uz čuvanje javnog zdravlja, spasi onoliko koliko je moguće u datom trenutku.

„Nažalost, prilivi iz turizma neće biti ni blizu projekcijama koje smo imali u kalkulacijama. Zapravo, projekcije su toliko loše da gotovo i ne možemo govoriti o turističkoj sezoni. Budžet će pretrpjeti veliki udarac, ali još veći će pretrpjeti građani“, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Oni su poručili da će njihov predlog, u velikoj mjeri, rasteretiti turističke privrednike i omogućiti da, uz kontrolisane gubitke, dočekaju pripreme za narednu turističku sezonu.
(kraj) nar

Najčitanije