fbpx
NaslovnicaMINA BusinessURA: Rukovodstvo Plantaža nakon izbora srlja dublje u kriminal

URA: Rukovodstvo Plantaža nakon izbora srlja dublje u kriminal

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Rukovodstvo Plantaža, od 31. avgusta od kada je došlo do promjena na političkoj sceni, preuzima niz poslovnih poteza, koji direktno utiču na srozavanje već urušenog poslovnog stanja kompanije, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.

Iz URA-e su upozorili rukovodstvo Plantaža, na čelu sa izvršnom direktoricom Vericom Maraš, da prekinu sa svim radnjama koje idu na štetu firme.

“U zadnjih deset dana, već su aplicirali kod poslovnih banaka i Investiciono-razvojnog fonda (IRF), za dodatno kreditno zaduženje od oko tri miliona EUR. U zadnjih deset dana, svakodnevno i ubrzano se zaposleni koji su bili angažovani po ugovoru u djelu prevode u stalni radni odnos. Procjenjuje se da se radi o brojci od stotinu radnika”, navodi se u saopštenju URA-e.

Oni su kazali da su u saznanju da se sklopio ugovor sa Opštinom Tuzi oko otkupa vinskog grožđa od vinogradara sa tog područja, pri čemu Plantaže plaćaju 60 centi po kilogramu, a Opština Tuzi donira po pet centi po kilogramu.

“Postavlja se pitanje da li Plantažama stvarno treba to grožđe, znajući da su im zalihe procjenjene na preko 30 miliona EUR, a pri tom ove godine imaju veliki pad u realizaciji vina zbog situacije sa koronavirusom”, rekli su iz URA-e.

Oni su pitali zašto se ne otkupljuje najkvalitetnije grožđe od proizvođača iz cijele Crne Gore, a ne samo sa područja Opštine Tuzi, u slučaju i da im treba otkup grožđa, ukoliko je ova berba stvarno podbacila.

“Upozoravamo rukovodstvo Plantaža da prestanu sa svim radnjama, koje direktno utiču na pad poslovnog rejtinga firme. Takođe, potrebno je da znaju da će svi odgovorni koji su donijeli ove odluke i koje sprovode na štetu firme biti procesuirani”, navodi se u saopštenju.

Oni su pitali i da li rukovodstvu Plantaža duplo negativno mišljenje od Državne revizorske institucije (DRI), nije za brigu, nego srljaju još dublje u kriminal.

Najčitanije