fbpx
NaslovnicaMINA BusinessURA: Omogućiti povratak crnogorskih građana sa kruzera kompanije Royal Carribbean

URA: Omogućiti povratak crnogorskih građana sa kruzera kompanije Royal Carribbean

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Građanski pokret Ujedinjena reformska akcija (URA) pozvao je Vladu i Ministarstvo vanjskih poslova da omoguće povratak crnogorskih građana, zaposlenim na kruzerima kompanije Royal Carribbean.

Iz URA-e su objasnili da su crnogorski građani koji rade u toj kompaniji “zarobljeni” zbog pandemije koronavirusa na Bahamima.

“Zahtijevamo što bržu reakciju Ministarstva i Vlade kako bi naši građani došli u svoju zemlju“, rekli su predstavnici URA-e i podsjetili da je premijer Duško Marković u martu obećao da će se omogućiti povratak u Crnu Goru svim građanima koji se usljed pandemije zadese van zemlje, a žele da se vrate kući.

Predstavnici URA-e su dodali da imaju saznanja da su se crnogorski građani zaposleni u toj kompaniji obraćali konzulatu Crne Gore u Njujorku, ali da im ništa konkretno nije saopšteno.

“Više puta im se obećavao datum povratka, ali uvijek sa rezervom i bez konkretne odluke. Građani su blokirani više od 60 dana na kruzeru koji je star i gotovo neuslovan. Čak je bilo i par samoubistava na brodu, što je jasan pokazatelj koliko je situacija ozbiljna i dramatična”, rekli su predstavnici URA-e.

Oni smatraju da je nedopustivo da ljude koji su otišli van Crne Gore da bi zaradili novac, država sada još jednom ostavlja na cjedilu.

Najčitanije