fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUnaprijeđen poslovni ambijent u Nikšiću

Unaprijeđen poslovni ambijent u Nikšiću

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Projekat 2CODE predstavlja kontinuiranu podršku Evropske unije za Opštinu Nikšić u periodu od četiri godine, čime je značajno unaprijeđen poslovni ambijent, saopštio je predsjednik te Opštine, Marko Kovačević.

On je, kako je saopšteno iz Opštine Nikšić, učestvovao na konferenciji Nosioci inovacija u prekograničnoj oblasti: prezentacija rezultata 2CODE projekta i čestitao Inovaciono preduzetničkom centru (IPC) Tehnopolis i svim njegovim partnerima na uspješnoj realizaciji projekta koji je veoma značajan za lokalnu zajednicu.

„Projekat predstavlja kontinuiranu podršku EU za naš grad u periodu od četiri godine, u vidu podrške za konkretne aktivnosti i razvoj novih inovativnih koncepata za podršku mladim ljudima i preduzetnicima. Navedenim projektom je značajno unaprijeđen poslovni ambijent u našem gradu i državi”, rekao je Kovačević.

Opština Nikšić je, kako je naveo, prepoznala značaj navedenih rezultata, te je u prethodnom periodu već ustupila oko hiljadu kvadrata prostora IPC Tehnopolis za uspostavljanje Doma digitalne revolucije, čiji će jedan od fokusa biti upravo inovacije i tehnološki razvoj.

“Dodatno, radi se na pronalaženju rješenja za širenje prostornih kapaciteta fablab-a Nikšić, s obzirom da je, imajući u vidu interesovanje i dosadašnje aktivnosti, prepoznata potreba širenja njegovih prostornih kapaciteta“, kazao je Kovačević.

U uvodnom dijelu konferencije govorili su i izvršni direktor IPC Tehnopolisa Đorđije Malović, šef Odjeljenja za saradnju Delegacije EU u Crnoj Gori Ingve Engstrom, generalna direktorica Direktorata za digitalnu ekonomiju i tehnološki razvoj u Ministarstvu ekonomskog razvoja Marijeta Barjaktarović Lanzardi, glavna pregovaračica Crne Gore sa Evropskom unijom Zorka Kordić i koordinator projekta Aleksandar Janičić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...