fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUmjereni optimizam pred sezonu

Umjereni optimizam pred sezonu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora sa umjerenim optimizmom dočekuje predstojeću ljetnju turističku sezonu, saopštila je predstavnica Nacionalne turističke organizacije (NTO), Aleksandra Maksimović.

Ona je u emisiji Dobro jutro Crna Gora TVCG, kazala da je dobro što je nakon dvije godine turizam krenuo putem oporavka. Istraživanja, prema riječima Maksimović, pokazuju da postoji optimizam na visokom nivou kada su u pitanju putovanja u ovoj godini, prenosi portal RTCG.

“Već u januaru i februaru zabilježen je rast rezervacija i turističkih aranžamana, tako da smo krenuli sa velikim optimiznom”, navela je Maksimović.

Ona je dodala da su istraživanja pokazala i da će turisti ove godine biti spremni da potroše više.

“Generalni optimizam postoji, naravno da je poljuljan zbog ratnih dešavanja, i sada se suočavamo sa novim izazovom. Rat je donio novu neizvjesnost”, kazala je Maksimović.

Ona smatra da bi Crnu Goru trebalo predstaviti kao bezbjednu destinaciju.

“Što se tiče Crne Gore, ima mjesta umjerenom optimizmu. To su informacije koje dobijamo od evropske Komisije za putovanja, čiji smo član, budući da su rezervacija za uskršnje praznije i ljetnju sezonu unutar Evrope još u porastu. Avio-kompanije i dalje ostaju pri najavljenim letovima za ovu godinu, koji su po brojevima na nivou od prije pandemije”, poručila je Maksimović.

Ona je podsjetila da su prošle sezone ruski i ukrajinski turisti činili 15,8 odsto ukupnog broja dolazaka i 21 odsto kada je u pitanju broj noćenja.

“Kriza će definitivno imati negativan uticaj u kojoj mjeri, teško je prognozirati”, navela je Maksimović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije