fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUloga PKCG u razvoju nacionalne ekonomije

Uloga PKCG u razvoju nacionalne ekonomije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednica Privredne komore (PKCG), Nina Drakić, predstavila je danas studentima na Ekonomskom fakultetu način funkcionisanja te asocijacije i doprinos koji ima na razvoj poslovnog ambijenta u Crnoj Gori.

Drakć je u okviru manifestacije The Right Start, koja se već pet godina organizuje na Ekonomskom fakultetu povodom početka nastave u ljetnjem semestru, održala predavanje na temu Privredna komora Crne Gore – uloga i značaj.

“Tokom predstavljanja najstarije poslovne organizacije u Crnoj Gori, koja obilježava 94 godine od osnivanja, prva žena na njenom čelu objasnila je studentima na koji način funkcioniše PKCG, koje su njene nadležnosti i na koji način doprinosi razvoju poslovnog ambijenta u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju Unverziteta Crne Gore (UCG).

Dekan Ekonomskog fakulteta, Nikola Milović, je prilikom otvaranja ovogodišnjeg The Right Start-a kazao da nastoje da studentima, pored vrhunskog obrazovanja iz oblasti ekonomije, omoguće i da steknu dodatna znanja i iskustva iz različitih oblasti.

„Na ovoj ideji je nastala manifestacija The Right Start koju organizujemo povodom početka nastave u drugom semestru svake akademske godine. Tokom pet godina trajanja manifestacije, predavači su bili uticajni predstavnici naše, kao i stranih država, i donosioci odluka iz oblasti međunarodnih odnosa, politike, diplomatije, biznisa, ekonomije, predstavnici nevladinog sektora, ali i predstavnici iz svijeta nauke, obrazovanja, kulture, medija i sporta“, rekao je Milović.

Milović je izrazio posebno zadovoljstvo što je čast da otvori ovogodišnju manifestaciju pripala upravo Drakić, koja je alumnista Ekonomskog fakulteta i prva žena na čelu jedne od najvažnijih institucija u Crnoj Gori, sa kojom Ekonomski fakultet ima dugogodišnju uspješnu saradnju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Mandić i Knežević na vojnoj vježbi u Srbiji

Podgorica, (MINA) - Predsjednik Skupštine Andrija Mandić i šef Demokratske narodne partije (DNP) Milan...