fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUlcinj u blokadi zbog duga od 300 hiljada EUR

Ulcinj u blokadi zbog duga od 300 hiljada EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Račun Opštine Ulcinj od prošle sedmice blokiran je zbog duga prema Poreskoj upravi (PU) od oko 300 hiljada EUR, saznaju Vijesti iz više izvora.

Prema nezvaničnim informacijama, do sada je sa računa skinuto oko 120 hiljada EUR.

Do blokade je došlo nakon što je Opština kasnila sa izmirivanjem obaveza prema PU na osnovu ugovora o reprogramu duga u ukupnom iznosu od 5,93 miliona EUR.

Vijesti su sredinom oktobra objavile da su po osnovu reprograma do tada dospjele za plaćanje obaveze u iznosu od 727,54 hiljade EUR, od čega je uplaćeno 475,13 hiljada EUR, dok nije izmiren iznos od 252,41 hiljadu EUR.

Potpisivanjem ugovora o reprogramu, Opština je preuzela i poreske obaveze pet javnih preduzeća – Vodovod i kanalizacija, Komunalne djelatnosti Centar za kulturu, Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju Sirena i Preduzeće za uzgoj i zaštitu divljači, kao i Radio-televizije Ulcinj i Agencija za izgradnju i razvoj.

Iz PU tada su podsjetili da je, pored navedenih obaveza, kod Opštine Ulcinj evidentno kašnjenje u izmirivanju tekućih obaveza, a kod lokalnih javnih preduzeća i ustanova u izmirivanju tekućih obaveza i obaveza odloženih shodno zakonu o reprogramu poreskog potraživanja.

Račun Opštine Ulcinj nakratko bio je blokiran i u aprilu zbog duga od 120 hiljada EUR na osnovu pravosnažne sudske presude u korist jedne ulcinjske porodice zbog neekspropisanog zemljišta iza zgrade Opštine 1982. radi izgradnje puta prema bivšem hotelu Galeb.

Opština Ulcinj bila je u blokadi i skoro cijelu drugu polovinu prošle godine zbog duga od šest miliona EUR prema budvanskoj firmi Rekreaturs, koja posluje u okviru Atlas grupe odbjeglog biznismena Duška Kneževića.

Blokada je uslijedila nakon pravosnažne sudske presude za srušene objekte u naselju K1 na Velikoj plaži prije 35 godina.

Najčitanije