fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUlcinj primjer nesposobnosti da se iskoriste turistički kapaciteti

Ulcinj primjer nesposobnosti da se iskoriste turistički kapaciteti

Ulcinj, (MINA-BUSINESS) – Ulcinj je jedan od najboljih primjera nesposobnosti aktuelne vlasti da iskoristi ogromne turističke kapacitete tog grada, ostavljajući iza sebe pustoš kroz brojne neuspješne privatizacije, a građane bez radnih mjesta, saopštila je predsjednica Socijaldemokratske partije (SDP), Draginja Vuksanović Stanković.

“Ispravićemo nepravdu učinjena prema vlasnicima Maslinade u Valdanosu, a učinićemo sve i da stavimo u funkciju Solanu koju su imali namjeru da rasprodaju i predaju u ruke svojim tajkunima”, kazala je Vuksanović Stanković tokom posjete Ulcinju u okviru promocije liste SDP – Jaka Crna Gora.

Ona je navela da je u cilju razvoja turizma i zapošljavanja mladih potrebno ispuniti obećanje građanima te opštine da se izgrade hoteli Galeb i Jadran, a ne da te lokacije budu prazne.

„Nama u SDP-u su važniji interesi građana od privilegovanih pojedinaca i tajkuna i jedino tako se može graditi jaka Crna Gora”, poručila je Vuksanović Stanković.

Predstavnici SDP-a su u okviru posjete opštini Ulcinj boravili u Vladimiru, gdje su sa mještanima razgovarali o gorućim problemima tog kraja s akcentom na poljoprivredu.

Bivši ministar poljoprivrede, Budimir Mugoša, koji je podržao lsitu SDP – Jaka Crna Gora rekao je da je ključna obaveza države da stvori uslove i uloži maksimalne napore kako bi pomogla i podstakla poljoprivrednu proizvodnju.

„Ovaj kraj, kao uostalom i sva Crna Gora, nije ni približno iskoristio svoje poljoprivredne kapacitete. Ovdje žive vrijedni i radni ljudi i država mora da im pomogne. Nema jake Crne Gore bez jake poljoprivrede“, kazao je Mugoša.

Vuksanović Stanković je tokom boravka u Štoju govorila o lošim učincima vlasti kada je u pitanju valorizacija ogromnih turističkih resursa tog dijela opštine, naglašavajući i brojne infrastrukturne probleme koji i dalje ostaju neriješeni.

“Jaka Crna Gora je jak turizam, ali turizam gdje ćemo turistima nuditi i prodavati naše proizvode. Jaka Crna Gora je kada turistički valorizujemo biser crnogorske obale kakav je Ulcinj. Kada ojačamo poljoprivredu i turizam, podstaknemo brojne male privrednike, tada ćemo imati i jaku Crnu Goru“, saopštila je Vuksanović Stanković.

Ona je dodala da SDP ima plan i da im je potrebna poštena i elementarno odgovorna vlast da do kraja mandata obezbijede prosječnu platu od 700 EUR i prosječnu penziju od 350 EUR.

Najčitanije