fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUkrajinski portal pisao o Crnoj Gori

Ukrajinski portal pisao o Crnoj Gori

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Na jednom od najčitanijih portala u Ukrajini, Obozrevatelj, objavljen je afirmativan članak o Crnoj Gori kao turističkoj destinaciji, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

U članku se preporučuje čitaocima da moraju posjetiti Crnu Goru, jer će u suprotnom propustiti da vide osmo čudo svijeta.

„Boraveći tamo, ubjedićete se da raj zaista postoji i mnogo je bliže nego što izgleda“, naveo je autor teksta i dalje opisao destinacije koje treba posjetiti u Crnoj Gori.

U tekstu se navodi da je Kotor brat Venecije, kao i da će posjetilac šetajući uskim ulicama starog grada osjetiti duh starih vremena.

„Dok pijete kafu na nekom od trgova, čuju se crkvena zvona kao na Trgu Svetog Marka u Veneciji. Bez obzira na te sličnosti, Kotor ima svojih draži koje nećete naći nigdje na svijetu“, dodaje se u tekstu.

Autor opisuje Perast kao rajsko mjesto koje se sakrilo između planina i mora, kao i da se tu mogu naći najljepši pejzaži za ljubitelje fotografije.

U nastavku članka autor opisuje Tivat kao romantični srednjovjekovni grad koji predstavlja moderan centar.

„Dok šetate kroz Porto Montenegro, osjetićete se kao da ste u Monaku ili Nici“, navodi se u tekstu.

Destinacije koje se preporučuju u članku su i Sveti Stefan kao čudo prirode sa najljepšim mjestom za selfie, Njeguši za one koji radije preferiraju da umjesto magneta kao suvenir ponesu tradicionalni crnogorski domaći proizvod i Glavni grad Podgorica koji ostavlja utisak smirenosti koji nije uobičajen za glavne gradove.

NTO je podržala posjetu predstavnika portala Obozrevatelj, koji su tokom boravka u Crnoj Gori početkom oktobra imali priliku da se upoznaju sa prirodnim i kulturnim znamenitostima.

U nastavku link za članak:
https://www.obozrevatel.com/ukr/travel/location/vosme-chudo-svitu-abo-yak-zakohatisya-v-chornogoriyu.htm?fbclid=IwAR1EY8I1Mu3vXjX8AqebuadUk9y-WEKKXcKf1ZIxvlE1Ehi_Ph3p6_7084o

Najčitanije