fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUkrajinci prepoznaju Crnu Goru kao ljetnju i zimsku destinaciju

Ukrajinci prepoznaju Crnu Goru kao ljetnju i zimsku destinaciju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ukrajinci Crnu Goru prepoznaju ne samo kao ljetnju već i zimsku destinaciju, o čemu najbolje govori interesovanje gostiju i popunjenost letova tokom zimskih mjeseci, saopštila je otpravnica poslova u Ambasadi Ukrajine Natalija Fijalka.

Ona je na sastanku sa direktoricom Nacionalne turističke organizacije (NTO), Anom Tripković Marković, kazala da je izuzetno zadovoljna dosadašnjom saradnjom sa NTO.

Iz NTO-a su kazali da je tema sastanka bila unapređenje saradnje u oblasti turizma između Crne Gore i Ukrajine.

Tripković Marković je saopštila da se Crna Gora u prethodnom periodu u značajnoj mjeri okrenula tržištu Ukrajine, sa kojeg se bilježi sve veći broj dolazaka turista.

„Ukrajina predstavlja važno emitivno tržište za Crnu Goru i u tom smislu NTO u kontinuitetu realizuje promotivne aktivnosti na ovom tržištu”, navela je Tripković Marković.

Ona je podsjetila da su u prethodnom periodu učestvovali na međunarodnom sajmu turizma Uitt koji se održao u Kijevu, a bili su domaćini i brojnim televizijskim ekipama koje su imale priliku da se upoznaju sa turističkom ponudom Crne Gore i da svoje utiske prenesu građanima Ukrajine.

Tripković Marković se posebno osvrnula na odličnu avio-povezanost dvije zemlje, imajući u vidu da je nekoliko ukrajinskih avio-kompanija uvelo direktne linije ka Crnoj Gori.

Na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima buduće saradnje u dijelu razvoja novih digitalnih aplikacija, koje bi obuhvatale turističke sadržaje na ukrajinskom jeziku.

Sagovornice su se saglasile da postoji prostor za unapređenje saradnje kroz receptivni i emitivni turizam, sa fokusom na posjetu religijskim mjestima, čime bi se dugoročno održale uspostavljene avio-linije između dvije države.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Uprava policije, budva, silovanje

Uhapšen osumnjičeni za silovanje

Podgorica, (MINA) – Službenici budvanske policije uhapsili su M.J. (21) iz Bijelog Polja osumnjičenog...