fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUkidanje putarine važno za ugostitelje i zaposlene u turizmu

Ukidanje putarine važno za ugostitelje i zaposlene u turizmu

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Ukidanje putarine na putu Meljine–Petijevići predstavlja nevjerovatan uspjeh, posebno za ugostitelje i sve zaposlene u turizmu, ocijenio je predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić.

Katić je, kako je saopšteno iz Koalicije Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi, kazao da je to veliki dan za sve građane Herceg Novog i cijele Crne Gore, jer su turisti iz Bosne i Hercegovine (BiH), prije izbijanja pandemije, ostvarivali preko milion noćenja u Crnoj Gori.

“Drago nam je što je ova Vlada prepoznala problem i odlučila da ga riješi, jer su sva naša obraćanja prethodnim vladama ostala bez rezultata. Sada vidimo da će stvari ubuduće biti drugačije i da Herceg Novi može da računa na punu podršku za sve planirane vitalne projekte, od kojih je 20-ak zaista kapitalnih”, poručio je Katić.

On je rekao da se putarina, kako su i obećali građanima Herceg Novog, ukida i da se grad oslobađa drumom.

“U narednom četvorogodinjem mandatu oslobodićemo ga i morem i to gradnjom modernog podvodnog tunela koji će spojiti Lušticu sa Zelenikom i tako povezati dvije novske obale”, najavio je Katić.

Ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić, potpisao je danas sa Opštinom Herceg Novi i investitorom Univerzal Monte, raskid Sporazuma o izgradnji, funkcionisanju i transferu (BOT) puta Meljine-Petijevići.

“Na taj način su raskrinkane sve laži propadajuće političke družine poznate kao Demokratska partija socijalista (DPS), koju ćemo zajedno sa građanima na nedjeljnim izborima poslati u istoriju”, zaključio je Katić.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...