fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU Ulcinju očekuju 15 odsto više turista

U Ulcinju očekuju 15 odsto više turista

Ulcinj, (MINA-BUSINESS) – Ulcinj bi, prema prognozama Turističke organizacije (TO) tog grada, ove godine trebalo da posjeti 15 odsto više turista, a optimistična očekivanja se, kako su kazali njeni predstavnici, baziraju na rezultatima ostvarenim u prošloj godini.

Direktor TO Ulcinj, Fatmir Đeka, kazao je da su oni racionalni kada je u pitanju plan za ovu godinu, u kojoj se očekuje povećanje od oko 15 odsto.

„Zabilježeno povećanje od predhodne godine zaista predstavlja rijetkost. Ako smo prošle godine realozovali 1,1 milion, ove godine bismo realizovali oko 1,2 miliona”, rekao je Đeka za Infobiro.

On je dodao da će turistička ponuda Ulcinja ove godine biti bogatija za dvije manifestacije, kao i da će njegova bogata ponuda i promocija Crne Gore na internacionalnim sajmovima turizma pozitivno uticati na predstojeću turističku sezonu.

“Imaćemo neke novine što se tiče plana za ovu godinu. U njega smo, pored prezentacije turističke ponude grada, uvrstili i manifestacije poput Sajma knjiga, Ljetnje scene, Dolcinium international festival-a i ostale tradicionalne aktivnosti“, kazao je Đeka.

On je naveo da ove godine ponovo uvode novinu koja je nekada postojala u Ulcinju, a to je Pro beach soccer.

„Trajaće dvije sedmice i imaćemo ekipe iz zemalja Evrope. Pripreme su već počele, jer se to planira za kraj maja. Zatim, prvi put imamo City game, koji će trajati samo je dan, krajem maja ili početkom juna”, rekao je Đeka.

On je saopštio da se, pored promovisanja turističke ponude Ulcinja, planira i štampanje materijala privatnog smještaja o trošku TO. Kriterijum za selekciju je, kako je objasnio, naplata boravišne takse, tako da će promo-materijal biti obezbjeđen za hotele i privatne smještaje koji prijave najveći broj gostiju.

Đeka smatra da bi uspjeh ostvaren u prošloj sezoni trebalo stabilizovati u ovoj, zajedno sa drugim organima, pogotovo pograničnom policijom i ostalim lokalnim i državnim inspekcijama.

“Znam da su ljudi edukovani što se tiče prijave boravka, ali i ove godine moramo da nastavimo sa tom akcijom. Tokom marta ćemo imati edukacije, da bismo približili građanima i onima koji se bave djelatnošću pružanja usluga, da je potrebno prijaviti goste“, rekao je Đeka.

On smatra da će Ulcinj i ove godine zabilježiti rast gostiju, ali i prijave boravka. Rastu broja gostiju bi, kako je naveo, trebalo da doprinsee učešće TO na međunarodnim sajmovima.

“Sada smo bili u Štutgartu i Beču. U Štutgartu je Crna Gora bila zemlja partner i to je bio jedan izvanredan nastup. To je jedan od najznačajnijih Sajmova na kojem smo kao država bili“, saopštio je Đeka.

On je dodao da je najveće interesovanje bilo za kampere, što Ulcinj i ima u ponudi.

„Sigurni smo da će i ove godine broj gostiju iz Njemačke biti na nivou prošle, kada je bilo oko deset odsto, a taj se broj povećava iz godine u godinu”, kazao je Đeka.

Najčitanije

CEDIS

Djelovi Danilovgrada u nedjelju bez struje

Podgorica, (MINA) – Djelovi Danilovgrada biće u nedjelju više sati bez struje, zbog radova...