fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU Tivtu 1,5 hiljada gostiju

U Tivtu 1,5 hiljada gostiju

Tivat, (MINA-BUSINESS) – U Tivtu trenutno boravi 1,5 hiljada turista, što je 42 odsto manje u odnosu na prošlu godinu, ali je u poređenju sa junom i julom zabilježeno nešto više dolazaka gostiju, pokazuju podaci lokalne Turističke organizacije (TO).

Direktorica TOT-a, Danica Banjević, kazala je da su u Turističkoj organizaciji u toku aktivnosti za pripreme i promociju naredne sezone.

„U saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom (NTO) i tivatskom turističkom privredom trudimo se da što više informišemo međunarodno tržište o ponudi u Tivtu”, rekla je Banjević podsjetivši da su prije nekoliko dana u Tivtu boravili predstavnici ukrajinskih agencija.

Ona je kazala da će ove sedmice u Tivtu boraviti predstavnici različitih medija takođe iz Ukrajine, prenosi Radio Tivat.

“Tu posjetu realizujemo u saradnji sa NTO, a tokom ovog mjeseca planirane su još dvije posjete. Jedna se odnosi na snimanje emisije za tržište Rusije koja će biti emitovana do kraja ove godine“, navela je Banjević.

U Turističkoj organizaciji se nadaju da će te aktivnosti donijeti rezultate da će naredne godine, ukoliko situacija sa koronavirusom to dozvoli, imati bolju posjetu sa tih tržišta.

Što se tiče promocije turističke ponude Tivta, Banjević je navela da uskoro počinju pripreme programa rada za narednu godinu, a fokus će biti na digitalnoj promociji, odnosno online promotivnim kanalima.

„Takođe, trudićemo se da što više privučemo turističkih agencija i turoperatora koji će se direktno upoznati sa ponudom Tivta i medija koji će sve te informacije plasirati na svojim tržištima“, kazala je Banjević.

Ona je podsjetila da će Tivat, kao prva destinacija u Crnoj Gori koja je započela rad na međunarodnom priznanju Green Destinations, biti aktivni učesnik online konferencije Global Green Destinations Days 2020.

Konferencija Globalnih dana zelenih destinacija ove godine se održava od sjutra do petka. Na godišnjoj konferenciji, koja za cilj ima povezivanje stručnjaka iz oblasti turizma sa akcentom na pronalaženju održivih rješenja za turističke destinacije, učestvovaće i Banjević.

Ona će govoriti u okviru panela Sertifikacija za podršku oporavku destinacije, koja je na programu sjutra. TOT je, u saradnji sa Morskim dobrom aplicirala za tu nagradu.

„Popunili smo 15 kriterijuma i napravili priču o rezervatu prirode, Solilima kao dobar primjer prakse“, rekla je Banjević.

Najčitanije

Vremenska prognoza: Danas promjenljivo, do 19 stepeni

Podgorica, (MINA) – U južnim predjelima Crne Gore jutros se očekuje povećana oblačnost, ponegdje...