fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU Tivtu 10,15 hiljada turista

U Tivtu 10,15 hiljada turista

Tivat, (MINA-BUSINESS) – U Tivtu trenutno boravi oko 10,15 hiljada gostiju, što je tri odsto više u odnosu na isti period 2019. godine, saopštila je direktorica lokalne Turističke organizacije (TO) Danica Banjević.

Ona je kazala da su zadovoljni posjetom turista tokom juna, jula i početka avgusta, ali da to ne mogu reći i za dio predsezone.

„Prema zvaničnim podacima Monstata, za prvih šest mjeseci u Tivtu je ostvareno 54 odsto manje dolazaka turista u odnosu na 2019. godinu i 34 odsto manje noćenja“, rekla je Banjević za agenciju Mediabiro.

Struktura gostiju je, prema njenim riječima, ove godine nešto drugačija u odnosu na 2019.

„Trenutno sprovodimo anketu turista gdje ćemo dobiti informaciju koja je to prosječna potrošnja turista po danu. Namjenski prihodi TO od boravišne, turističke takse i članskog doprinosa su za šest mjeseci bili nekih 27 odsto niži u odnosu na 2019“, kazala je Banjević.

Kada je riječ o postsezoni, sve zavisi od epidemiološke situacije, za koju se nada da će biti stabilna.

„Od toga nam zavisi i kraj avgusta, ali i period postsezone. Brine i epidemiološka situacija ne samo kod nas nego i na našim emitivnim tržištima. Nadam se da će se ljudi vakcinisati i da ćemo imati dobru postsezonu“, rekla je Banjević i dodala da hotelijeri bilježe odlične rezultate.

Direktor hotela Regent Porto Montenegro, Kai Dieckmann, je za agenciju Mediabiro rekao da je ova sezona iznenađujuće uspješna, te su nadmašena njihova očekivanja.

On je kazao da su otprilike na nivou 2019. godine koja je bila jedna od uspješnijih.

foto: Mediabiro

„Mi smo na otprilike 75 do 80 odsto prometa iz 2019. godine i raduje me što je ovo dobra sezona. Smatram da ćemo, ako nastavimo ovako da radimo, i dalje ostvarivati uspjehe“, kazao je Dieckmann.

Optimističan je i nada se da će i u periodu postsezone, septembru i oktobru, biti gostiju.

PR Porto Montenegra Danilo Kalezić, rekao je da su prezadovoljni dosadašnjim tokom sezone koja je gotovo susrela brojke iz 2019.

„Doduše, neka nova tržišta su u Porto Montenegru, dolaze gosti iz Kazahstana, Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), Ukrajine ali i regiona“, precizirao je Kalezić.

foto: Mediabiro

Naredni period zavisiće od mjera, ali su najave dobre, kako u Marini tako i u naselju.

„Imamo vlasnike stanova koji su došli i uopšte ne planiraju da idu svojim stalnim kućama dok ne vide šta će se dešavati sa pandemijom koronavirusa. Uz to, jako im je povoljno da žive u Crnoj Gori“, dodaje Kalezić.

Što se tiče prometa u Marini, on je približno jednak onome iz 2019. godine.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...