fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU srijedu sastanak sa Begovićem u vezi sa fiskalizacijom

U srijedu sastanak sa Begovićem u vezi sa fiskalizacijom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Ministarstva finansija i socijalnog staranja i Uprave prihoda i carina sastaće se u srijedu sa predsjednikom Advokatske komore, Zdravkom Begovićem, kako bi pokušali da pronađu rješenje za funkcionalan modalitet primjene elektronske fiskalizacije za advokatsku djelatnost.

Sa Begovićem će se sastati državni sekretari u Ministarstvu, Mila Kasalica i Janko Odović i vršilac dužnosti direktora Uprave prihoda i carina, Aleksandar Damjanović.

„Ministarstvo i Uprava pažljivo razmatraju sve zahtjeve predstavnika advokatske djelatnosti za izuzimanjem iz procesa uvođenja elektronske fiskalizacije. Imajući u vidu da je osnovni cilj elektronske fiskalizacije potpuni obuhvat svih osoba koje ostvaruju prihode u Crnoj Gori, a koje podliježu oporezivanju, neophodno je da se postigne optimalno rješenje po pitanju navedenih zahtjeva“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ministarstvo i Uprava će, prema riječima njegovih predstavnika, uvažavajući nemjerljiv značaj advokatske profesije u svakom pravnom sistemu, na sastanku pokušati da pronađu rješenje za funkcionalan modalitet primjene elektronske fiskalizacije za advokatsku djelatnost, jednako kao i za sve ostale poreske obveznike.

Najčitanije