fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU petak testiranje visokoškolaca 

U petak testiranje visokoškolaca 

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Testiranje visokoškolaca zainteresovanih za učešće u programu Stop sivoj ekonomiji zakazano je za petak, saopšteno je iz Zavoda za zapošljavanje (ZZZ).

U četiri uprave, narednih sedam mjeseci, radiće mladi visokoškolci, i to u Poreskoj upravi (PU) 80 osoba, Upravi za inspekcijske poslove 60, Upravi policije 40 i Upravi carina njih deset.

Mjesečna zarada će im biti 300 EUR u neto iznosu.

Učesnici programa u PU biraće se na osnovu poznavanja zakona o poreskoj administraciji i zakonima o porezu na dohodak fizičkih lica i dodatu vrijednost (PDV).

“Za osposobljavanje i zapošljavanje na poslovima pružanja tehničke podrške i pomoći službenicima Uprave policije nezaposleni treba da poznaju zakone o unutrašnjim poslovima i o krivičnom postupku”, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Zavoda.

Za Upravu za inspekcijske poslove bitno je sedam zakona i to zakoni o inspekcijskom nadzoru, upravnom postupku, radu, turizmu i ugostiteljstvu, unutrašnjoj trgovini, zaštiti potrošača i zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Za Upravu carina potrebno je poznavanje Zakona o carinskoj službi i Carinski zakon.

Zavod je objavio poziv agencijama za privremeno ustupanje zaposlenih, koji je otvoren do danas.

Sa agencijom koja ponudi najpovoljnije uslove Zavod će zaključiti sporazum o ustupanju 190 zaposlenih u programu Stop sivoj ekonomiji.

Konačnu odluku o angažovanju visokoškolaca donijeće četiri javne uprave u kojima će oni biti angažovani.

Za realizaciju programa Stop sivoj ekonomiji, Upravni odbor ZZZ odobrio je 696 hiljada EUR.

Najčitanije