fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU petak sajam na kojem će se predstaviti korisnice projekta

U petak sajam na kojem će se predstaviti korisnice projekta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sajam na kome će svoje proizvode predstaviti korisnice projekta Jačanje konkurentnosti ženskih biznisa kroz direktnu prodršku, u organizaciji Asocijacije poslovnih žena Crne Gore, počeće u petak.

Sajam će trajati dva dana, a održavaće se u Mall of Montenegro od deset do 22 sata.

Projekat se realizuje uz finansijsku podršku Norveške, u okviru programa Norveška za vas – Crna Gora, koji ima za cilj da doprinese ujednačenom socio-ekonomskom razvoju Crne Gore, kroz povećanje mogućnosti za zapošljavanje, podršku socijalnoj koheziji i unapređenje lokalne infrastrukture u manje razvijenim opštinama Crne Gore.

Cilj projekta Jačanje konkurentnosti ženskih biznisa kroz direktnu podršku je podsticanje ženskog preduzetništva u Crnoj Gori kroz razvoj i obezbjeđivanje preduslova za jačanje konkurentnosti za tri preduzetnice iz Nikšića i osam članica klastera Vrijedne ruke Bihor iz Petnjice.

Korisnicama projekta iz tih opština je tokom realizacije projekta pružena podrška u vidu mentoringa, edukacije, kreiranja vizuelnog identiteta, izrade sajtova i promotivnog materijala, a u cilju unapređenja kvaliteta njihovih proizvoda, vidljivosti, tržišne konkurentnosti i profitabilnosti njihovih biznisa.

Projekat Jačanje konkurentnosti ženskih biznisa kroz direktnu prodršku trajao je osam mjeseci i njegova ukupna vrijednost je 33 hiljade USD, od kojih 95,45 odsto finansira Norveška, a 4,55 odsto sufinansira Asocijacija poslovnih žena Crne Gore.

Projekat Norveška za vas – Crna Gora usklađen je sa relevantnim nacionalnim strategijama Crne Gore u oblasti zapošljavanja i ujednačenog regionalnog razvoja, kao i Ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija, koje agencije Ujedinjenih nacija podržavaju u kontinuitetu.

Projekat finansira Norveška sa 1,4 miliona EUR, a aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Najčitanije