fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU petak poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje

U petak poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Zavod za zapošljavanje (ZZZ) objaviće u petak treći javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje nezaposlenim osobama sa evidencije.

“Bespovratna sredstva se finansiraju iz projekta Program grantova za samozapošljavanje, koji je dio 18 miliona vrijednog Programa EU-CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu (SOPEES), koji se finansira iz pretpristupnih fondova EU (IPA II)”, navodi se u saopštenju.

Iz Zavoda su objasnili da na poziv mogu prijaviti svi nezaposleni koji su na evidenciji ZZZ najmanje četiri mjeseca u kontinuitetu, na dan objave poziva, što predstavlja eliminatorni uslov.

“Nezaposleni, nakon toga, ulazi u proces apliciranja koji se na samom startu sastoji od trodnevnih obaveznih Info-motivacionih radionica. Na njima će nezaposleni dobiti sve potrebne informacije u vezi sa javnim pozivom i Program grantova za samozapošljavanje, kao i uputstva i smjernice za pisanje biznis planova”, saopštili su iz Zavoda.

Bespovratna sredstva u iznosu od tri do 7,5 hiljada EUR, kroz tri jednogodišnja ciklusa, biće dodijeljena za otvaranje minimum 400 novih radnih mjesta, odnosno preduzeća. U okviru prvog i drugog javnog poziva sklopljeno je 308 ugovora sa ZZZ.

“Stoga se pozivaju svi koji do sada nijesu pokušali da se otisnu u preduzetničke vode da iskoriste ovu priliku i apliciraju za treći javni poziv grantova za samozapošljavanje”, dodaje se u saopštenju.

Ukupna vrijednost projekta Program grantova za samozapošljavanje je 3,5 miliona EUR, a kofinansiraju ga Evropska unija i Vlada.

ZZZ je odgovoran za njegovu implementaciju u saradnji sa ministarstvima ekonomskog razvoja i finansija i socijalnog staranja uz podršku Delegacije EU u Crnoj Gori.

Najčitanije