fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU Nikšiću raste broj smještajnih kapaciteta i posjeta

U Nikšiću raste broj smještajnih kapaciteta i posjeta

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – U Nikšiću raste broj hotela i registrovanih kapaciteta u privatnom smještaju, što pokazuje da je sve više uključenih u turističku djelatnost, saopštili su predstavnici nikšićke Turističke organizacije (TO).

Predstavnica TO Nikšića, Slavica Grgurević, kazala je da je to pokazatelj da, bez obzira na statističke podatke, u Nikšiću ima turista.

”Turistička posjeta Nikšiću zaključno sa avgustom veća je 20 do 25 odsto, a broj noćenja devet odsto, mada uvijek moramo da kažemo da su to samo statistički podaci, jer je očigledno da su te brojke znatno više”, kazala je Grgurević predstavljajući ponudu povodom Svjetskog dana turizma.

Ona je dodala da TO skupa sa nadležnim službama grada i države radi na tome da poslove iz oblasti turističke djelatnosti uvede u legalne tokove.

”To je veoma zahtjevan posao, ali intezivno radimo na tome prezentujući zainteresovanim i onima koji se time bave koje bi benefite imali kao registrovani, legalni pružaoci turističkih usluga”, navela je Grgurević.

Ona je, govoreći o smještajnim kapacitetima u Nikšiću, saopštila da hotel Onogošt prednjači sa oko 260 smještajnih jedinica.

Mali hoteli Trebjesa, Yugoslavia i Vukov most raspolažu sa devet do 26 soba i apartmana, dok je u privatnom smještaju veoma veliki broj smještajnih jedinica.

”Imamo oko 60 registrovanih kapaciteta u privatnom smještaju, kod kojih su u ponudi pretežno apartmani sa dvije do četiri i šest smještajnih jedinica”, navela je Grgurević i dodala da je taj broj veći i do četiri puta računajući neregistrovane.

To je, prema njenim riječima, pokazatelj velikog napretka i interesovanja za bavljenje turističkom djelatnošću i zavidnog broja smještajnih kapaciteta.

Grgurević smatra da je pred svima u oblasti turizma ogroman zadatak na uobličavanju turističke ponude Nikšića. Ona je najavila da će vrlo brzo biti promovisan i suvenir Nikšića koji je prvi put u Crnoj Gori urađen na izuzetno inovativan način u saradnji sa Tehnopolisom.

Ona je, govoreći o obilježavanju Svjetskog dana turizma, navela da su se brojni predstavnici zajedno okupili kako bi edukovali građane o značaju turizma i ponudi Nikšića.

Uz TO na obilježavanju tog datuma bili su predstavnici više kompanija, grupa, pojedinaca i agencija koji učestvuju u pružanju turističkih usluga, od hotelijera do seoskih gazdinstava, kao i sportskih organizacija i klubova koje svjedoče da Nikšić sa svojom ogromnom infrastrukturom pruža izvanredne usluge i za sve vrste sportova.

Najčitanije