fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU narednom mandatu pokreću gradnju puta ka Dečanima

U narednom mandatu pokreću gradnju puta ka Dečanima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Premijer Duško Marković otvorio je danas u Plavu obnovljeni gradski trg, obišao više gradilišta infrastrukturnih objekata i najavio za naredni mandat početak gradnje puta od Plava ka Dečanima na Kosovu, vrijednog između 15 i 20 miliona EUR.

On je kazao da je zadovoljan onim što su uradili u prethodne tri i po godine u Plavu na planu razvoja ukupne infrastrukture – putne i komunalne.

“Ovdje smo zaključili preko osam miliona EUR ugovora za razvoj Plava i njegove infrastrukture. Do sada je potrošeno 5,2 miliona. Završena je i puštena u rad Prnjavorska ulica, Ribarska ulica, završena je prva dionica puta Plav – Vojno selo, od jedan kilometar”, rekao je Marković.

On je, kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose sa javnošću, dodao da je realizovan proboj puta u dužini od preko tri kilometra sa plavske strane i pripremljeno za asfaltiranje u narednih deset do 15 dana.

“Dakle, intenzivna aktivnost ovdje u Plavu na razvoju komunalne infrastrukture i unapređenju uslova života u samom Plavu“, kazao je Marković.

On je za naredni mandat najavio dva kapitalna projekta od velike važnosti za taj kraj i cijelu Crnu Goru.

„Poruka građanima Plava da u narednom mandatu, u naredne četiri godine želimo da realizujemo dva krupna, važna projekta koji su ključni za Plav i njegove građane, za kvalitet njihovog života, otvaranje Plava i naravno za cijelu Crnu Goru i njenu ekonomiju. To je izgradnja puta Plav Dečani”, rekao je Marković.

On je saopštio da rade zajedno sa kosovskom Vladom na tom planu, koja je završila značajan dio svojih aktivnosti.

“Mi smo u završnoj fazi izrade glavnog projekta. Vrijednost te investicije je preko 15 miliona EUR – otprilike između 15 i 20 miliona i očekujem da ćemo naredne godine početi radove i naravno sa Vladom Kosova dogovoriti zajedničko finansiranje najvrijednije investicije na ovom putu – tunela koji će otvoriti Opštinu Plav, planinu Bogćevicu, Crnu Goru i pružiti nemjerljive prilike za Crnu Goru i mlade ljude”, naveo je Marković.

On je dodao da je drugi važan projekat rekultivacija Plavskog jezera.

“I predsjednik Opštine, njegov tim, ja i moji saradnici želimo da u idućoj godini stvorimo uslove za zaštitu Plavskog jezera i njegovu punu valorozaciju”, saopštio je Marković.

Prema njegovim riječima, u Plavu su ozbiljne investicije i pred tim gradom je ozbiljna razvojna perspektiva.

“Sada je na nama da se zajednički, opština, Vlada ali i građani Plava, fokusiramo na te naše prilike i da ih u naredne četiri godine iskoristimo na najbolji mogući način za kvalitet života u Plavu, lokalnu ekonomiju u Plavu i naravno za Crnu Goru i njenu ekonomiju“, kazao je Marković.

U radnoj posjeti Plavu bili su ministar unutrašnjih poslova, Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave javnih radova, Rešad Nuhodžić.

Najčitanije