fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU julu deset puta manje putnika

U julu deset puta manje putnika

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Broj putnika nacionalnog avioprevoznika Montenegro Airlinesa (MA) nije zadovoljavajući u toku ove godine i manji je deset puta u odnosu na prošlogodišnji jul, saopštio je komercijalni direktor kompanije, Dragan Popović.

“U julu prethodne godine bilo je 95 hiljada putnika u redovnom i čarter saobraćaju, dok ih je u istom mjesecu ove samo 9,5 hiljada, što je tek nekih deset odsto u odnosu na prošlu godinu”, rekao je Popović u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG), prenosi portal RTCG.

On je podsjetio da su prvi let prema Beču, nakon pauze zbog koronavirusa, imali u subotu.

“Očekujemo povećano interesovanje, jer nakon tri mjeseca pauze, od 12. juna smo počeli saobraćaj ka Ljubljani, a zatim i svim ostalim destinacijama. Za sada imamo deset destinacija u redovnom saobraćaju, za razliku od prethodne godine kad smo u ovom periodu imali 16 destinacija”, objasnio je Popović.

Avioni MA trenutno lete prema Ljubljani, Beču, Cirihu, Frankfurtu, Dizeldorfu, Hanoveru, Londonu, Kopenhagenu, Lionu i Parizu.

“Najveće interesovanje u proteklih mjesec i po bilo je za Cirih, Frankfurt, Pariz i Kopenhagen”, naveo je Popović.

On je saopštio da MA poštuje sve mjere koje propisuje Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) za zarazne bolesti.

Popović smatra da je cijela situacija u velikoj mjeri uticala na avio-saobraćaj.

“Osim avio-saobraćaja i turizam najviše trpi u ovim vremenima. Prema nekim prognozama normalizacija se očekuje tek krajem 2022. godine”, rekao je Popović.

Najčitanije