fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU fokusu Vlade podrška inovacionoj zajednici

U fokusu Vlade podrška inovacionoj zajednici

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U fokusu Vladinih aktivnosti će u narednom periodu biti podrška inovacionoj zajednici operacionalizovana kroz grantove namijenjene privredi i naučno-istraživačkoj zajednici koje će u narednoj godini objaviti Fond za inovacije, saopštila je državna sekretarka Ministarstva ekonomskog razvoja, Milena Lipovina-Božović.

Ona je, prilikom posjete delegacije Ministarstva ekonomskog razvoja i Fonda za inovacije Crne Gore Beogradu, kazala da će krajem naredne godine završetkom radova na izgradnji Naučno-tehnološkog parka biti obezbijeđena neophodna infrastruktura za razvoj cjelokupnog inovacionog ekosistema.

Delegacija Ministarstva ekonomskog razvoja i Fonda za inovacije Crne Gore boravila je u Beogradu i posjetila Fond za inovacionu delatnost i Naučno-tehnološki park Beograd kako bi se upoznala sa trenutnim stanjem, izazovima i dobrim praksama u inovacionom ekosistemu u regionu.

Delegaciju su, pored Lipovine-Božović, činili izvršna direktorka Fonda za inovacije, Bojana Femić-Radosavović, predsjednik Odbora direktora Fonda za inovacije Vasilije Čarapić, članice Odbora direktora Fonda za inovacije, Ivana Pejović i Milica Marković, projekt menadžer Miloš Vuković i asistent projekt menadžera Bojan Popović.

Iz resornog Ministarstva je saopšteno da se tokom posjete Beogradu delegacija sastala sa izvršnim direktorom Fonda Ivanom Rakonjcem i njegovim menadžerskim timom, kao i direktorkom Naučno-tehnološkog parka Beograd, Gordanom Danilović-Grković.

Lipovina-Božović je kazala da su vrijedna iskustva koja su sa njima podijelile kolege iz Srbije i dogovorena saradnja za naredni period, doprinijeće efikasnijoj implementaciji inovativnih programa i projekata.

„Dogovoreni su načini buduće saradnje, prezentirani dobri primjeri uspješnih inovacija finansiranih kroz projekte Fonda za inovacionu delatnost Srbije i prednosti koje imaju stanari NTP Beograd“, navodi se u saopštenju.

Posjeta je realizovana kroz projekat Unapređenje preduzetništva kroz naprednu savjetodavnu podršku i infomacione servise, koji ko-finansiraju Evropska unija i Vlada Crne Gore kroz instrument pretpristupne pomoći IPA, a sprovodi Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) u partnerstvu sa Ministarstvom ekonomskog razvoja Crne Gore koje je korisnik tog projekta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije