fbpx
NaslovnicaGlavna vijestU drugoj polovini maja omogućavanje rada u ugostiteljstvu

U drugoj polovini maja omogućavanje rada u ugostiteljstvu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Premijer Duško Marković saopštio je da će već od 4. maja biti stvorene pretpostavke za rad malih i srednjih preduzeća, dok je za drugu polovinu tog mjeseca planirano omogućavanje rada u ugostiteljstvu i uslužnim djelatnostima, poštujući epidemiološka pravila i procedure.

„Otvorićemo i naše marine za sva plovila, i zahtijevam da se od danas pripremamo za korišćenje tog resursa“, rekao je Marković na sastanku sa hotelijerima i predstavnicima turističke privrede i najavio podršku turističkom sektoru od oko pet miliona EUR.

On je, kako je saopšteno iz Vlade, kazao da Crna Gora nije uvela vanredno stanje, jer ono ograničava ne samo slobode i prava, nego i stvaralački i preduzetnički potencijal u svakom segmentu.

„I po rezultatu na suzbijanju epidemije, i po modelu upravljanja, Crna Gora se razlikuje od drugih zemalja“, poručio je Marković.

On je na kraju sastanka rekao da je dobio dragocjene informacije i predloge i da će oni biti pažljivo analizirani u Vladi i Ministarstvu turizma.

„Dakle, udružićemo i snage i znanje da održimo turizam kao našu kapitalnu privredu. Želimo da sačuvamo svako radno mjesto u turizmu, Vlada će pomoći direktno zaposlenima”, dodao je Marković.

Prema njegovim riječima, turizam nije samo sektor, već moćan tržišni instrument crnogorske ekonomske i monetarne stabilnosti.

“Zbog toga ćemo ga staviti u prvi plan naših ekonomskih mjera, i uskoro izaći sa odlukom kojom ćemo očuvanje naših kompanija i preduzetnika u turizmu, kao i radnih mjesta, podržati sa oko pet miliona EUR iz budžeta“, poručio je Marković.

Najčitanije

ODT Podgorica osnovno državno tužilaštvo, Viši sud, tunel

Tužilaštvo naložilo hapšenje osam policajaca zbog primanja mita

Podgorica, (MINA) - Osnovno državno tužilaštvo naložilo je hapšenje osam policijskih službenika Sektora granične...