fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU Crnoj Gori ima prostora za mnogo više žena u biznisu

U Crnoj Gori ima prostora za mnogo više žena u biznisu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U Crnoj Gori ima prostora za mnogo više žena u biznisu, ocijenila je stomatološkinja i vlasnica ordinacija Vane, Danka Smolović.

„Svjesna sam da mnoge žene nijesu imale prilike kao ja, da nijesu dovoljno ohrabrene i odvažne, i da im je potrebna podrška institucija da bi se osmjelile da pokrenu svoj biznis ili prošire postojeći. Sigurna sam da u Crnoj Gori ima prostora za mnogo više žena u biznisu nego što je danas“, kazala je Smolović u okviru kampanje Ona pokreće biznis koju je pokrenuo Investiciono-razvojni fond (IRF).

Kampanja je pokrenuta u cilju podsticanja i afirmacije ženskog preduzetništva i osnaživanja žena u Crnoj Gori.

Smolović je rekla da stomatologija, kao profesija koju je zavoljela, nije bila njen primarni izbor.

foto: IRF

“Moja sestra bliznakinja i ja smo oduvijek maštale da budemo profesorice matematike. Dug je bio put od državnog do privatnog sektora, ali sada, kada se osvrnem, sve je vrijedilo. Odškolovale smo tri studenta stomatologije i pretvorile biznis u pravi porodični posao“, kazala je Smolović.

Ona je, kako je saopšteno iz IRF-a, navela da 2008. godine stomatologija postaje privatna grana i da otvara privatnu praksu u sklopu Doma zdravlja.

Tri godine kasnije, sa sestrom Verom, otvara svoju privatnu ordinaciju.

„Prilikom otvaranja ordinacije bila nam je značajna podrška IRF-a, koji nam je u dva navrata odobrio kreditnu podršku za kupovinu i opremanje poslovnih prostora i nabavku opreme. I to je, naravno, doprinijelo da zaokružimo priču o našem biznisu i dalo podsticaj da napredujemo i razvijamo se u skladu sa savremenim trendovima u stomatologiji, a za dobrobit naših pacijenata“, saopštila je Smolović.

Ona je kazala da se nada će njena priča nekoga motivisati i da će se javiti na poziv IRF-a za žene u biznisu i iskoristiti kreditna sredstva za pokretanje i unapređenje svog biznisa.

„Svaka žena bi trebalo da bude, prije svega, svoja i da svojim djelima podstiče promjene u društvu“, zaključila je Smolović.

U okviru kampanje Ona pokreće biznis raspisan je i javni poziv za dodjelu finansijskih nagrada za najbolje investicione projekte za žene u biznisu.

Na javni poziv mogu da se prijave žene koje su otpočele svoj biznis ili planiraju da unaprijede postojeći.

Pravo učešća imaju registrovana preduzeća u kojima je većinski vlasnik i izvršni direktor žena i koja su upisana u relevantne registre do datuma objave javnog poziva, a koja posluju kraće od dvije godine.

Dodatno, postoji mogućnost da aplikantkinje za realizaciju investicionih projekata konkurišu kod IRF-a za povoljna sredstva putem kreditnih linija za žene u biznisu.

Za sve dodatne informacije kontakt telefon je 080 012 012, a mejl [email protected], od sedam do 15 sati svakog radnog dana.

Tekst javnog poziva može se preuzeti ovdje.

Video materijal dostavio IRF.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...