fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU Budvi oko 60 hiljada turista

U Budvi oko 60 hiljada turista

Budva, (MINA-BUSINESS) – Na budvanskoj rivijeri, prema posljednjim podacima, ovih dana boravi oko 60 hiljada turista, od kojih 44 hiljade u privatnom smještaju, a 16 hiljada u hotelima i drugim vidovima kolektivnog smještaja.

Kako je Pobjedi kazala direktorica Turističke organizacije Budva, Maja Liješević zadovoljni su dosadašnjim tokom turističke sezone, posebno brojem turista i ostvarenih noćenja tokom jula i avgusta, ali će konačnu ocjenu ovogodišnje turističke godine moći da daju tek nakon što sumiraju rezultate svih 12 mjeseci.

“Ukupan broj gostiju koji trenutno boravi u Budvi je na nivou od 88 odsto u odnosu na 2019. godinu. Dok je broj gostiju u hotelskom smještaju na istom nivou, u privatnom smještaju je oko 86 odsto u odnosu na isti period prije dvije godine”, rekla je Liješević.

I u privatnom i u hotelskom smještaju najbrojniji su turisti iz Srbije, Rusije, Ukrajine i Bosne i Hercegovine, ali u hotelima borave i gosti iz drugih zemalja: Kazahstana, Francuske, Poljske, Turske, Njemačke, Italije, Albanije, Makedonije i Crne Gore.

“Na osnovu informacija koje dobijamo od budvanskih hotelijera i predstavnika turističkih agencija najave za postsezonu, odnosno za period septembar – oktobar su umjereno pozitivne. Evidentno je da će period pred nama obilježiti ,last minute rezervacije, što je umnogome uslovljeno stabilnom zdravstvenom situacijom i poštovanjem epidemioloških mjera”, rekla je Liješević.

Žalbe i sugestije turista se, i ove godine, najčešće odnose na nedostatak parking mjesta, saobraćajnu gužvu, čistoću plaža i drugih javnih površina, kao i na nepoštovanje opštih epidemioloških mjera.

“Uglavnom su to problemi sa kojima se Budva susreće posljednjih decenija u špicu sezone, kada je zbog ogromnog priliva gostiju opterećena infrastruktura i otežan rad gradskih službi za obavljanje redovnih djelatnosti”, navela je Liješević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije