fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU Baru do 2025. hotel sa pet zvjezdica

U Baru do 2025. hotel sa pet zvjezdica

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Hotel sa pet zvjezdica i 322 smještajne jedinice biće, prema očekivanjima, otvoren u Baru 2025. godine, saopštio je ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović.

Milatović je, na konferenciji za novinare povodom izgradnje hotela sa pet zvjezdica u Baru, poručio da slijedi snažno unapređenje turističke ponude kroz hotel od pet zvjezdica i dolazak svjetskog imena, kao što je Radison hotel grupa.

Prema njegovim riječima, investitor je od 2019. godine imao ugovorni odnos sa Vladom u dijelu realizacije projekta, prenosi Mediabiro.

„Tražio je da bude uvršten u dio prioritetnih strateških projekata i jedini je hotel na primorju koji je dao bankarsku garanciju od 7,5 miliona EUR“, dodao je Milatović.

On je rekao da ta investicija ima svoj dinamički plan.

„Očekujemo da hotel sa pet zvjezdica i 322 smještajne jedinice bude otvoren 2025. godine“, kazao je Milatović.

Kako je rekao, Vlada na taj način Vlada čini da Bar postane prepoznta po bogatoj turističkoj ponudi.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je da je bila ideja da Bar, kao destinacija koja do sada nije imala značajnije brendove, dobije svoj hotel sa pet zvjezdica.

“Ideja je da pokažemo otvorenost za dolazak velikih brendova u Crnu Goru”, rekao je Abazović.

On je podsjetio da su se stekli svi uslovi sa realizacijom ovog projekta, kako bi Bar dobio hotel sa pet zvjezdica i kako bi se obogatila turistička ponuda.

„Treba da povećamo ukupan utisak Crne Gore kao renomirane turističke destinacije“, poručio je Abazović.

Ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić, najavio je da bi ove godine trebalo da bude investirano deset miliona EUR, kao i da zasad sve ide planiranom dinamikom.

Predsjednik Liko Soho Group, Igor Lisov, kazao je da je završena faza projektovanja za izgradnju hotela i da imaju vrlo ozbiljne namjere.

“Mi smo dostavili svu potrebnu dokumentaciju prema državi i bankarsku garanciju. Radison grupa je ozbiljna kompanija koja ima mnoge hotele u svijetu”, rekao je Lisov.

Predsjednik Radison hotel grupe, Dejvid Dženkis, rekao je da će postojeća turistička infrastruktura Crne Gore biti unaprijeđena.

Prema njegovim riječima, Radison grupa odavno je zainteresovana da dođe u Crnu Goru.

Dženkis je kazao da vjeruju da mogu doprinijeti da više turista dolazi u Crnu Goru, kao i da mogu pomoći da se zaposli više osoba i stvori više prilika za razvoj talenata u hotelskoj industriji.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...