fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU Baru devet odsto više turista nego 2019.

U Baru devet odsto više turista nego 2019.

Bar, (MINA-BUSINESS) – U Baru trenutno boravi 20,53 hiljade gostiju, što je devet odsto više u odnosu na isti period rekordne 2019, sapštila je menadžerka za informativnu djelatnost i promotivne aktivnosti Turističke organizacije (TO) Bar, Nikoleta Nikčević.

Ona je agenciji Mediabiro kazala da je najviše gostiju iz regiona, a takođe je veliki broj turista iz Ukrajine, Rusije, Poljske i drugih zemalja.

Što se tiče popunjenosti hotela i privatnog smještaja, Nikčević je rekla da u hotelima boravi 4,8 hiljada gostiju, a u privatnom smještaju njih 15,58 hiljada.

„Tako da možemo reći da je naša turistička privreda zadovoljna turističkom sezonom i popunjenošću smještajnih kapaciteta“, navela je Nikčević.

TO Bar svake godine radi anketu sa turistima.

„Prema preliminarnim podacima za jul, turisti u prosjeku troše 55 EUR dnevno i ostaju pet i po dana tokom svog odmora. Što se tiče naplate boravišne takse, zadovoljni smo, ali moramo pozvati stanodavce da prijave svoje goste, jer vjerujemo da jedan dio gostiju ipak ostane neregistrovan“, poručila je Nikčević.

Ona je kazala da su najave za naredni period odlične.

Nikčević se nada da će biti postsezone, ali da će sve umnogome zavisiti od epidemiološke situacije kako kod nas, tako i u emitivnim tržištima sa kojih dolazi najveći broj gostiju.

Menadžerka hotela Kalamper, Zejnepa Dreković, kazala je da je popunjenost tog hotela od 20. jula stoprocentna.

„Ova sezona je premašila sva naša očekivanja i nadamo se da će ovaj pozitivan trend popunjenosti trajati do kraja sezone. Stoprocentna popunjenost je do 17. avgusta“, navela je Dreković.

Najviše je gostiju iz susjednih zemalja, Srbije i Bosne i Hercegovine (BiH). Osim toga, tu su gosti iz Zapadne Evrope, Njemačke, Luksemburga, Austrije, Francuske i malo gostiju iz Rusije i Ukrajine.

Najave za septembar su odlične i nada se pozitivnim rezultatima ukoliko to dozvoli epidemiološka situacija.

I u rizortu Ruža vjetrova su zadovolji tokom ljetnje turističke sezone.

Šef recepcije rizorta Ruža vjetrova, Slobodan Vukić, kazao je agenciji Mediabiro da je trenutna popunjenost hotela 95 odsto.

“Najviše je gostiju iz regiona, a što se tiče evropskih zemalja tu su gosti iz Ukrajine, Poljske, Francuske i mali broj gostiju iz Rusije“, rekao je Vukić.

Cijenovna politika je prilagođena trenutnoj situaciji, s obzirom na to da je oslabila platežna moć turista.

Vukić je rekao da su i u Ruži vjetrova optimistični da će biti postsezone, i da će se, ukoliko situacija sa pandemijom koronavirusa dozvoli, ostvariti sve najave.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije