fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTužilaštvo analizira nezakonitosti u Plantažama

Tužilaštvo analizira nezakonitosti u Plantažama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Državna revizorska institucija (DRI) dostavila je Vrhovnom državnom tužilaštvu (VDT) Izvještaj o reviziji finansijskih iskaza Plantaža za 2018. godinu, potvrđeno je iz tih institucija.

“Izvještaj je u skladu sa redovnim procedurama dodijeljen u rad državnom tužiocu VDT-a. Nakon analize izvještaj će biti dostavljen u rad nadležnom državnom tužilaštvu“, kazali su Danu iz VDT-a na čijem čelu je Ivica Stanković.

DRI je Plantažama dala 20 preporuka i utvrdila veliki broj nezakonitosti u radu državnog preduzeća na čijem čelu su godinama kao izvršni direktor, Verica Maraš i kao predsjednik borda direktora, Veselin Vukotić.

Vrhovna revizija je utvrdila da postoji preko 11 miliona kvadrata zemlje koji su izgubljeni između stvarnog stanja i evidencije, da zapošljavaju sezonske i druge radnike preko tri agencije za posredovanje, kojima za usluge plaćaju unaprijed, nakon čega agencije vraćaju novac u gotovini, a Plantaže to knjiže kao dnevni pazar.

Takođe utvrđeno je da troškove za službena putovanja zaposleni ne pravdaju, a novac dobijaju unaprijed, da prilikom isplate novca na osnovu odluka Maraš nijesu potpisivani ugovori, kao i da je finansijski rezultat netačan jer se nije računalo pola miliona EUR za sudske sporove i da otpisuju dug za stambene kredite zaposlenima.

Najčitanije