fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTuroperatori iz Slovenije i Mađarske u studijskoj posjeti Crnoj Gori

Turoperatori iz Slovenije i Mađarske u studijskoj posjeti Crnoj Gori

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Turoperatori iz Slovenije i Mađarske narednih dana boraviće u studijskoj posjeti Crnoj Gori, u organizaciji Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Predstavnici slovenačkih turoperatora Držina Krumpak, Intours DMC, Kompas, Ojla, Slo Tours i Galileo 3000 i mađarskih Budavár Tours, Haris Travel, Utazom.com,1000 ÚT imaće priliku da se upoznaju sa turističkom ponudom destinacije i da na poslovnim B2B radionicama održe sastanke sa turističkom privredom Crne Gore.

Iz NTO je saopšteno da će turoperatori iz Slovenije i Mađarske posjetiti Podgoricu, Kolašin, Cetinje, Plav, Gusinje, Nikšić, Budvu, Tivat, Herceg Novi, Bar i Kotor.

Predstavnici slovenačkih turoperatora su u ponedjeljak imali priliku da se upoznaju sa turističkom ponudom Podgorice.

Iz Lokalne turističke organizacije Glavnog grada kazali su da im je zadovoljstvo podržati studijske posjete koje organizuje NTO i da se nadaju da će turoperatori iz Slovenije, nakon te posjete, uvrstiti Podgoricu u itinerere za sve buduće ture koje budu pripremali za Crnu Goru.

“Ovog puta, odlučili smo da im predstavimo potencijale Podgorice u segmentu gastro i eno turizma kroz posjetu lokalnoj vinariji”, kazali su iz LTO Podgorica.

Turoperatori su se upoznali i sa ponudom hotela u Podgorici, a jedan od njih bio je i hotel Cue.

Iz hotela su rekli da im je zadovoljstvo što su imali priliku da ugoste grupu turoperatora iz Slovenije i da im pokažu njihove kapacitete.

Mirjana Delić iz hotela Cue kazala je da su im takve posjete važne, jer osim što privlače goste u hotel, ujedno doprinose promociji Podgorice kao značajne crnogorske destinacije, na idealnoj poziciji između sjevera i juga.

“Iskreno se nadamo da ćemo dogovoriti aranžmane i potpisani ugovore sa njima, te uskoro dobiti nove goste iz Slovenije. Mi ćemo se potruditi da, bez obzira da li su korporativni/MICE klijenti u pitanju ili turisti koji dolaze na aktivni odmor, osmislimo primamljive pakete kako bi imali najbolji mogući boravak kod nas i imali želju da nam redovno dolaze”, navela je Delić.

Matej Pajnik iz slovenačke agencije Galileo 3000 zadovoljan je prvim impresijama.

“Obilazili smo Podgoricu, vidjeli dva predivna hotela i vinariju kod gospodina Gorana. Sve nam se izuzetno dopalo i očekujem da narednih dana vidimo još zanimljivosti u Crnoj Gori, te da vam se naredni put vratimo sa grupom turista”, kazao je Pajnik.

Turoperatori iz Mađarske trenutno borave u Kolašinu gdje su se upoznali sa ponudom kolašinskih hotela i ponudom ski centara Kolašin 1600 i Kolašin 1450.

Mikloš Hoffmann iz mađarske agencije 1000 UT rekao je da prvi put dolazi u Crnu Goru od 2006. godine.

“Prvi utisci su fenomenalni, sve mi je interesantno i novo, a poseban utisak je ostavio kolašinski hotel Bjanka i količina snijega koju smo vidjeli, posebno jer u Mađarskoj nemamo priliku da vidimo ovoliki snijeg u poslednjih nekoliko godina. Crna Gora ima potencijala za rast na tržištu Mađarske. Planiramo iduće godine programe za Crnu Goru u domenu kulturnog turizma, zavisno od situacije sa letovima”, kazao je Hoffmann.

Turoperatori iz Mađarske danas će posjetiti Podgoricu i Nacionalni park Skadarsko jezero, nakon čega ih očekuje višednevna posjeta primorskim opštinama.

Studijske posjete turoperatora se realizuju uz podršku nacionalne avio kompanije Air Montenegro, hotela Bianca Spa & Resort, CUE i Ramada i lokalnih turističkih organizacija Podgorice, Tuzi, Cetinja, Nikšića, Gusinja, Plava, Kotora, Herceg Novog, Tivta i Bara.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije