fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTuroperatori i mediji iz Kazahstana u posjeti Crnoj Gori

Turoperatori i mediji iz Kazahstana u posjeti Crnoj Gori

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO) organizovala je studijske posjete dvije grupe kazahstanskih turoperatora i medija, povodom uspostavljanja direktne avio linije između Kazahstana i Crne Gore, nacionalnog avio-prevoznika Kazahstana Air Astane.

NTO je posjetu organizovala u saradnji sa tom kompanijom, lokalnim turstičkim organizacijama i turističkom privredom.

Predstavnici devet uticajnih turoperatora iz Kazahstana, odnosno Kompas TUI KZ, Emperum, Tamerlan Tour, Sanat, Travel Partners, Oasis, Intertour Astana i Destinations, boravili su u Crnoj Gori od nedjelje do četvrtka, kako bi se upoznali sa ponudom destinacije.

„U cilju upostavljanja kontakata i eventualne saradnje sa crnogorskom turističkom privredom, organizovane su poslovne radionice sa turističkim agencijama i hotelijerima iz primorskih opština, Podgorice Cetinja, Kolašina i Žabljaka“, navodi se u saopštenju.

Uz podršku lokalnih turističkih organizacija, radionice su održane u Podgorici, Budvi, Baru i Tivtu, na kojima je, predstavljena integralna turistička ponuda destinacije, tematski po regijama.

„Pored toga, tokom četvorodnevnog boravka u Crnoj Gori, turoperatori su bili u prilici da obiđu najatraktivnije turističke lokalitete i hotele sa četiri i pet zvjezdice, u skladu sa iskazanim interesovanjem“, rekli su iz NTO.

Nakon grupe turoperatora, u studijsku posjetu Crnoj Gori doputovala je grupa predstavnika deset renomiranih kazakhstanskih medija.

Riječ je o novinarima i urednicima novinskih portala i agencija Tengrinews, Caravan, Sputnik-Kazakhstan, Jaz Qazaq, Cronos Asia, Vremya, magazina Vlast i tri uticajna turistička blogera sa ovog tržišta, koji će u Crnoj Gori boraviti do nedjelje.

„Prvog dana boravka, obišli su Podgoricu i Budvu, dok su u nastavku posjete planirani obilasci Cetinja, Bokokotorskog zaliva, Bara i Ulcinja“, dodaje se u saopštenju.

Obje posjete realizovane su uz podršku Hotelske grupe (HG) Montenegro Stars koja je obezbijedila smještaj za turoperatore i novinare, lokalnih turističkih organizacija Podgorice, Bara, Cetinja, Ulcinja, Kotora, Tivta i Budve.

„Imajući u vidu da je od uspostavljanja avio-linije 9. juna, iz Almatija i Nur-Sultana ka Podgorici više od hiljadu putnika direktnim letovima avio-kompanije Air Astana doputovalo u Crnu Goru, te da će od ponedjeljka svakodnevno letjeti avioni između Crne Gore i Kazahstana, očekuje se da će ove posjete imati značajne promotivne efekte kada je riječ o pozicioniranju i imidžu Crne Gore kao turističke destinacije i privlačenju turista sa ovog tržišta“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije