fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTuroperatori i turističke agencije da se prijave za dobijanje podrške

Turoperatori i turističke agencije da se prijave za dobijanje podrške

Budva, (MINA-BUSINESS) – Budvanska Turistička organizacija (TOB) pozvala je sve turoperatore i turističke agencije da se u narednih 20 dana prijave za dobijanje podrške za dovođenje turista sa prioritetnih emitivnih tržišta u individualnom smještaju u Budvi.

Poziv je objavljen kako bi se obezbjedio veći stepen iskorišćenosti kapaciteta u predsezoni i postsezoni u individualnom smještaju, odnosno u periodu od 1. marta do 31. maja i od 15. septembra do 30. novembra.

Prioritetna emitivna tržišta se prevashodno odnose na Njemačku, Veliku Britaniju, Rusiju, Austriju, Poljsku i Francusku, kao i na region, Italiju, Skandinaviju, Holandiju, Belgiju, Ukrajinu i Kinu.

Korisnici podrške mogu biti turoperatori koji imaju predstavništva u Crnoj Gori, dovode turiste sa prioritetnih emitivnih tržišta i imaju sklopljene ugovore sa registrovanim izdavaocima individualnog smještaja na teritoriji budvanske opštine.

Korisnici mogu biti i turističke agencije – posrednici iz Crne Gore, koje imaju ugovore sa turoperatorima i registrovanim izdavaocima individualnog smještaja.

TOB će za realizaciju podrške opredijeliti 60 hiljada EUR.

Sredstva se ne mogu koristiti u periodu glavne turističke sezone od 1. juna do 14. septembra, kao ni ukoliko je noćenje realizovano van Budve i kod neregistrovanog izdavaoca smještaja.

Najčitanije