fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrirodne ljepote crnogorske obale predstavljene njemačkim novinarima i VIP gostima

Prirodne ljepote crnogorske obale predstavljene njemačkim novinarima i VIP gostima

Tivat, (MINA-BUSINESS) – Grupa novinara najpoznatijih njemačkih medija i popularni pjevači i glumci posjetili su Crnu Goru i tivatsku rivijeru, kako bi se upoznali sa prirodnim ljepotama i sadržajem koji se nudi svim posjetiocima.

Iz kompanije Luštica Development je saopšteno da je grupa novinara najpoznatijih njemačkih medija nedavno posjetila Crnu Goru i tivatsku rivijeru u organizaciji Orascom Internationala i hotela The Chedi Luštica Bay, a u saradnji sa Turističkom organizacijom (TO) Tivat.

U odabranom društvu je bilo i nekoliko međunarodno poznatih njemačkih selebritija iz svjeta glume i šou biznisa.

„Pored domaćih suvenira, gosti su ponijeli najljepša iskustva gostoprimstva, prirodnih ljepota i bogatstva sadržaja koje Crna Gora nudi svim posjetiocima“, navodi se u saopštenju.

Gosti su bili smješteni u The Chedi Luštica Bay hotelu, a uz gostoprimstvo domaćina iz Orascoma i uz podršku TO Tivat obišli su najljepše dijelove crnogorske obale – Kotor, Perast, Tivat, specijalni rezervat prirode Solila, kao i Nacionalni park Lovćen i Njegošev mauzolej, gdje im je domaćin bila TO Cetinje.

Direktorica TO Tivat, Danica Banjević, kazala je da su gostima željeli da prikažu prave dragulje crnogorske obale.

„Pored posjete Tivtu i naselju Luštica Bay, predstavili smo im srce našeg Bokokotorskog zaliva, Kotor, širom svijeta poznatu kulturnu baštinu pod zaštitom UNESCO. U spletu kamenih ulica, trgova i katedrala, ljepota našeg bogato kulturno-istorijskog nasljeđa izazvala je istinsko divljenje posjetilaca, a posjeta čarobnom Perastu ostavila je izuzetan utisak“, rekla je Banjević.

Prema njenim riječima, litice Nacionalnog parka Lovćen, koje natkriljuju primorsko zaleđe, i posjeta Njegoševom mauzoleju upotpunili su ponudu prirodnih ljepota koju su željeli da predstave kao ponos Crne Gore.

„Priča o prirodnom rezervatu Solila, staništu velikog broja vrsta flore i faune, takođe je izazvala veliku pažnju naših gostiju koji prepoznaju vrijednosti koje promoviše Crna Gora kao ekološka država i Tivat prema principima globalne platforme Green Destinations“, dodala je Banjević.

Ona je rekla da su ponosni što su Crnu Goru predstavili kao jednu od nezaobilaznih destinacija na svjetskoj turističkoj mapi i dodala da nestrpljivo dočekuju nove goste u ovoj sezoni, spremniji nego ikada prije.

U sklopu luksuznog hotela sa pet zvjezdica, The Chedi Luštica Bay, gosti su imali prilike da provedu mini odmor iz snova, uživajući u svim udobnostima koje pruža taj hotel rafiniranog luskuza na samoj morskoj obali, ušuškan u zelenilu.

Menadžerka za korporativne komunikacije u Luštica Developmentu, Maša Radulović, kazala je da su uzbuđeno dočekali posjetioce, svjesni odgovornosti da utisci koje će ponijeti predstavnici medija i VIP gosti imaju posebnu težinu u kreiranju šire percepcije brenda Luštica Bay.

„Osvježavajuće jutarnje kupanje na plaži hotela, kafa pored morske obale, ukusan doručak, a zatim vožnja čamcem, kajakom i kvadovima, pružili su divan ugođaj opuštanja i relaksacije, kako su nam sami gosti prenijeli“, saopštila je Radulović.

Kako je navela, posebna čar boravka i druženja bile su kulinarske seanse sa već nadaleko čuvenim izvršnim kuvarom hotela The Chedi Luštica Bay, Željkom Knezovićem, u sklopu sesije Carlos Andre Cooking for Friends.

Među predstavnicima medija bilo je novinara iz Schneiderpress, Suddeutsche Zeitung, Die Welt, Weltjournal, Bunte, Connaisseur Circle i drugih najpoznatijih medijskih kuća.

VIP gosti su bili iz svijeta šou biznisa, mahom popularni pjevači i glumci koji su i međunarodno prepoznatljivi, kao što su glumac Jochen Busse i muzičar i kompozitor Harold Faltermeyer, Rufus Beck, Jo Kern, Rene Heinersdorff i drugi.

Kao rezultat posjete zabilježeno je oko 50 tekstova i priloga o Crnoj Gori pod naslovom Samo oni koji se usuđe na avanturu mogu otkriti nove svjetove.

„Crna Gora je i dalje za mnoge nepoznata i misteriozna država, najmanja republika bivše Jugoslavije, ali sa svojim nevjerovatno raznolikim pejzažima, plažama, zalivima, planinama, šumama i planinskim jezerima jedna od najrazličitijih destinacija za odmor u cijeloj Evropi“, navodi se u tekstovima.

Najčitanije