fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAbazović: Sve kapacitete usmjeriti ka sezoni

Abazović: Sve kapacitete usmjeriti ka sezoni

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada će pružiti maksimum kapaciteta kako bi sezona u Ulcinju, ali u cijeloj Crnoj Gori, bila na što većem nivou, a ekonomski parametri bili podsticaj za ubrzani razvoj, saopštio je vicepremijer Dritan Abazović.

On je, čestitajući Dan Opštine Ulcinj, kazao da taj grad ima sve potrebne potencijale da bude turistička lokomotiva cijele regije i da skoro ne postoji opština koja na malom prostoru ima više prirodnih resursa.

“Vlada je i novim budžetom planirala ravnomjeran razvoj svake opštine u Crnoj Gori, pa tako i Ulcinja. Nećemo više dozvoliti da neke opštine budu privilegovane u odnosu na druge. Jednak zadatak je i na lokalnoj upravi, da podstiče razvojne i kreativne projekte koji će značiti razvoj Ulcinja”, navodi se u čestitki Abazovića.

Abazović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, poručio da se u narednom periodu mora raditi pametnije i bolje i učiniti sve da omladina ostane u Ulcinju.

Razvoj se, kako je ocijenio, mora bazirati na održivosti, zaštiti prostora i pravilnom planiranju.

“Vrijeme je da pokrenemo velike i planske investicije u turizmu, dodatno angažujemo svoje kapacitete u poljoprivredi, pomognemo privrednike, ali i da afirmišemo našu milenijumsku kulturu. Moramo vratiti stari sjaj Ulcinju, zato je važno da gradu ukažemo ljubav i poštovanje”, dodao je Abazović.

On je poželio da situacija sa pandemijom koronavirusa i zdravlje građana budu na najboljem mogućem nivou kako bi “Servantesov grad” spremno dočekao turiste i ljetnju turističku sezonu.

Najčitanije

Mandić i Knežević na vojnoj vježbi u Srbiji

Podgorica, (MINA) - Predsjednik Skupštine Andrija Mandić i šef Demokratske narodne partije (DNP) Milan...