fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTuristička ponuda predstavljena na sajmu u Sarajevu

Turistička ponuda predstavljena na sajmu u Sarajevu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Turistička ponuda Crne Gore predstavljena je na sajmu Sarajevski festival turizma, koji se održava u tom gradu, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Posjetiocima sajma, koji je počeo u srijedu, predstavljena je aktuelna turistička i ponuda za novogodišnje praznike i zimsku sezonu.

„Gosti iz Bosne i Hercegovine (BiH) dominantno dolaze u Crnu Goru prvenstveno zbog obale, ali je sve više onih koje privlače nacionalni parkovi, aktivni odmor, etno sela i gastronomija“, navodi se u saopštenju NTO.

Predstavnici NTO su u okviru sajma učestvovali na stručnoj konferenciji pod nazivom Outdoor i avanturistički turizam, na kojoj je bilo riječi o mogućnostima razvoja tog segmenta turizma u novi turistički proizvod.

Crnu Goru je prethodne godine posjetilo oko 120 hiljada turista iz BiH, koji su ostvarili preko 1,1 milion noćenja, što ih je pozicioniralo na treće mjesto u strukturi ostvarenih noćenja stranih turista.

„Trend rasta bilježimo i ove godine, kada su turisti iz BiH samo tokom prvih sedam mjeseci u hotelskom i individualnom smještaju ostvarili preko pola miliona noćenja“, rekli su iz NTO.

Pored NTO u Sarajevu su ponudu predstavile i turističke organizacije Ulcinja, Bara, Budve, Tivta i Herceg Novog.

Sarajevski festival turizma, koji završava danas, predstavlja važno mjesto okupljanja svih učesnika turističke ponude, ali i koristan marketinški alat za prezentaciju ponude turističkih destinacija i usluga.

Uporedo sa sajmom turizma održava se i Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme i keteringa.

NTO, nakon nastupa na sajmu, planira intenzivniju promociju na tržištu BiH, kako bi turistima iz te države predstavili bogat program za novogodišnje praznike.

Najčitanije