fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTuristi sa kruzera u Crnu Goru će moći da uđu sa PCR...

Turisti sa kruzera u Crnu Goru će moći da uđu sa PCR testom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Turisti sa kruzera, koji budu imali PCR testove, moći će da ulaze u Crnu Gori, zaključeno je tokom radnog sastanka o turističkoj sezoni.

Ministri unutrašnjih poslova, zdravlja i ekonomskog razvoja, Sergej Sekulović, Jelena Borovinić Bojović i Jakov Milatović razgovarali su danas o pripremama za predstojeću ljetnju turističku sezonu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) je saopšteno da je na sastanku razmatran način ulaska stranih gostiju u Crnu Goru, u smislu potrebnih uslova, postupanja i liječenja u slučaju njihovog obolijevanja i neophodnog testiranja u hotelima.

„Jedna od tema današnjeg sastanka, oko koje je postignuta saglasnost, je dozvoljavanje putnicima sa kruzera, koji imaju sopstvenu PCR laboratoriju, što većina njih ima, da ulaze u Crnu Goru“, dodaje se u saopštenju.

Poseban akcenat stavljen je na proširivanje i jačanje kapaciteta, ali i kadra, kako bi se na adekvatan način odgovorilo potrebama turista u kontekstu pandemije koronavirusa.

Konstatovano je da je cilj olakšati turistima ulazak i boravak u Crnoj Gori, ali i očuvati stabilnu epidemiološku situaciju u zemlji.

„Ocijenjeno je i da vakcinacija ide planiranom dinamikom, te da će od velikog značaja biti priliv veće količine kineskih vakcina, koji se očekuje tokom aprila“, navodi se u saopštenju.

Detaljan plan za predstojeću turističku sezonu, sa svim najvažnijim informacijama za zainteresovane turiste iz regiona, ali i sa ostalih tržišta koja prepoznaju Crnu Goru kao poželjnu destinaciju za odmor, biće predstavljen u narednih nekoliko dana.

Najčitanije