fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTržišna inspekcija u maju obavlja nadzor betonskih blokova

Tržišna inspekcija u maju obavlja nadzor betonskih blokova

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Tržišni inspektori će tokom maja sprovoditi nadzor betonskih blokova, proizvedenih od običnih lakih agregata.

Iz Uprave za inspekcijske poslove je saopšteno da ti proizvodi moraju biti usaglašeni sa zahtjevima harmonizovanog crnogorskog standarda, u skladu sa Zakonom o građevinskim proizvodima.

„Proizvođač je obavezan da obavi ocjenu i provjeru postojanosti svojstava betonskih blokova na osnovu sistema za ocjenu i provjeru svojstava i to shodno sistemu 2+ za kategoriju I i 4 za kategoriju II. Koji sistem ocjene i provjere postojanosti svojstava proizvoda će proizvođač odabrati zavisi od krajnje upotrebe proizvoda i ispitanog svojstva“, navodi se u saopštenju.

Osim toga, proizvođač je u obavezi da ocijeni svojstva za najmanje jednu bitnu karakteristiku proizvoda.

„Tržišna inspekcija apeluje na proizvođače, ovlaštene zastupnike i uvoznike koji na tržište Crne Gore stavljaju betonske blokove koji su propisno označeni, da uz proizvode prilože izjavu o svojstvima i drugu tehničku dokumentaciju zavisno od ocjene i provjere postojanosti svojstava“, kazali su iz UIP-a.

Tržišna inspekcija napominje da sve informacije moraju biti na crnogorskom jeziku.

Tržišni inspektori, kako su podsjetili, u kontinuitetu obavljaju nadzor proizvoda planiranih Opštim programom nadzora proizvoda na tržištu za ovu godinu.

Najčitanije

Omladinci ubjedljivi na Malti

Podgorica, (MINA) - Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore upisala je i drugi trijumf u...