fbpx
NaslovnicaGlavna vijestTreći paket najvjerovatnije do kraja mjeseca

Treći paket najvjerovatnije do kraja mjeseca

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Treći paket mjera podrške privredi, koji Vlada priprema kako bi suzbila posljedice pandemije koronavirusa, finalizuje se i trebalo bi da bude donesen do kraja juna, saopštio je premijer Duško Marković.

“Treći paket mjera u osnovi neće imati socijalni apsekt i subvencioniranje, već obezbeđivanje sredstava za likvidnost i obrtna sredstva turističkoj i drugoj privredi i sadržavaće mjere za investicije i razvoj, odnosno pokretanje proizvodnje u oblastima gdje smo uvozno zavisni – poljoprivreda, industrija, građevinarstvo, prerada kamena i ruda”, kazao je Marković novinarima nakon Premijerskog sata.

On je dodao da će paket sadržavati projekte koji treba u srednjem roku da Crnu Goru dovedu u situaciju da nije tako uvozno zavisna.

“Vjerujem da smo našli dobar okvir i da će biti podržan od privrede i svih drugih”, poručio je Marković.

Kada je u pitanju turizam, on je kazao da svi mogu vidjeti da se situacija komplikuje, odnosno da se virus ne gubi, već da se vraća još agresivniji nego u prvoj fazi.

“To znači da turistička privreda ne može imati velika nadanja. Zbog toga ćemo se posebno fokusirati da sačuvamo supstancu turističke privrede”, poručio je Marković.

On je rekao da nije optimista, ali da će vidjeti kakva će situacija biti početkom jula.

“Vidite sta se dešava u okruženju, ne otvaraju se avio-linije, nema ni interesovanja turista za putovanja. Tako da ne zavisi koliko ćemo mi uložiti u tursitičku privredu, no da li će neko biti zainteresovan da putuje ove godine. Situacija je dosta kompleksna. Pratimo i vidjećemo šta ćemo dalje”, zaključio je Marković.

Najčitanije

Penzioneri traže hitnu reformu sistema PIO

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Savez udruženja penzionera Crne Gore tražio je od Vlade hitnu reformu...