fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTraže poništenje rješenja glavnog arhitekte

Traže poništenje rješenja glavnog arhitekte

Budva, (MINA-BUSINESS) – Opština Budva podnijela je tužbu Upravnom sudu kojom traži poništenje rješenja glavnog državnog arhitekte, Dušana Vuksanovića, koji je početkom avgusta dao saglasnost na idejno rješenje novog hotela Kraljičina plaža.

Vuksanović je na taj način, kako tvrde, kompaniji Adriatic properties, čiji su vlasnici malezijski i grčki biznismeni Vei Seng Pua i Petros Statis, dozvolio da u Miločerskom parku pored hotelskih kapaciteta gradi i stanove za tržište, pišu Vijesti.

Tužbu protiv Ministarstva održivog razvoja, odnosno Direktorata glavnog državnog arhitekte, sudu je u ime Opštine podnio Sekretarijat za zaštitu imovine, kojim rukovodi Nikola Plamenac, a koji traži poništenje rješenja, smatrajući da je ono nezakonito i u suprotnosti sa prostornim planom posebne namjene za obalno područje.

„Vuksanović nije cijenio sve dostavljene dokaze i nije na pravilan način utvrđeno činjenično stanje. Pozivanjem na smjernice iz urbanističko-tehničkih uslova, a ne iz planskog dokumenta, glavni državni arhitekta pogrešno primjenjuje materijalno pravo“, navodi se u tužbi.

Prostornim planom posebne namjene za obalno područje zona Miločerskog parka je, kako je objašnjeno, u okviru tipologije D2 zona – područja od posebnog prirodnog značaja, gdje je predviđeno 50 do 100 kreveta po hektaru, dok je idejnim rjepšenjem navedeno da je planirana izgradnja 262 kreveta na parceli od 1,2 hektara.

„U navedenoj zoni dopuštena zauzetost predviđena Prostornim planom manja je od 30 odsto, a najveća dopuštena izgrađenost je manja od 0,8, dok je idejnim rješenjem indeks zauzetosti 0,6, a izgrađenosti 1,8“, navodi se u tužbi.

Najčitanije

institut simo milosevic

Rakčević spreman da državi proda akcije Instituta Igalo za pet miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Privrednik Žarko Rakčević, koji je i jedan od manjinskih akcionara Instituta...