fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTraže odgovore od bivših direktora

Traže odgovore od bivših direktora

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Viši sud u Podgorici će putem međunarodne pravne pomoći zatražiti od nekadašnjih finansijskih direktora Telekoma i Moneta, Andraša Dunaija i Ester Kočadija da detaljno odgovore na pitanja u vezi sa procedurama oko potpisivanja i realizacije ugovora sa kompanijom Roli.

Sutkinja Evica Durutović je saopštila tu informaciju na suđenju bivšim čelnicima Telekoma, Olegu Obradoviću i Miodragu Ivanoviću, kojima se sudi za zloupotrebu službenog položaja kojom su oštetili Telekom i pribavili korist od 2,3 miliona EUR, prenosi Dan.

Odbrana optuženih, na čeku sa advokatom Zoranom Piperovićem, dostavila je sudu sedam pitanja koja se odnose na realizaciju i proceduru plaćanja faktura većih od milion EUR.

Odbranu interesuje da li se svjedoci Dunai i Kočadi sjećaju ugovora sa kompanijom Roli iz oktobra 2005. godine, vrijednog 2,3 miliona EUR. Od njih traže i da pojasne procedure plaćanja po tom ugovoru, odnosno kako je realizovana provjera i na osnovu čega je plaćena finalna faktura, kao i ko ju je odobrio i kako je to plaćanje izvršeno.

Odbranu interesuje i da li su ovi svjedoci vidjeli studije za istraživanje telekomunikacionih tržišta Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine i Kosova i da li su plaćanje realizovali pošto su te studije stigle u Crnogorski telekom.

Obradović i Ivanović su prilikom davanja odbrane kazali da je sve rađeno po zakonu, propisanim procedurama i uz znanje predstavnika Mađar telekoma, tadašnjeg vlasnika Crnogorskog telekoma.

Ispitivanje tržišta na Kosovu, u Albaniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini inicirao je Deutsche telekom, vlasnik Mađar telekoma.

Najčitanije

Mandić i Knežević na vojnoj vježbi u Srbiji

Podgorica, (MINA) - Predsjednik Skupštine Andrija Mandić i šef Demokratske narodne partije (DNP) Milan...