fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeToščelik ostaje u Nikšiću

Toščelik ostaje u Nikšiću

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija Tosčelik neće napustiti Crnu Goru, saopštila je ambasadorka Turske u Podgorici, Songul Ozan i dodala da se nada da će pregovori te firme sa resornim ministarstvima uroditi plodom.

“To je svjetski poznata firma i neće ostaviti fabriku. To je važna investicija i Tosčelik je jedna od poznatijih svjetskih kompanija. Njihovo prisustvo je dobro za Crnu Goru i želimo da nastave sa radom. Tosčelik ima veliki doprinos za crnogorsku ekonomiju, ne samo po pitanju zapošljavanja, već i zbog nacionalnig dohotka”, kazala je Ozan, piše Pobjeda.

Ona je dodala da je veoma važno da 280 radnika nastavi da radi.

Ozan je kazala da Savjet za ekonomsku saradnju sa Crnom Gorom čine predstavnici najvećih turskih kompanija koje djeluju i na ovim prostorima. Oni će povodom investicija imati sastanke sa predstavnicima crnogorske Vlade.

Ozan je podsjetila da je u Crnoj Gori registrovano 3,5 hiljada turskih firmi, od kojih je 400 aktivno. Zirat banka, Tosčelik, Turkish Airlines, Port of Adria, Net holding, Sandzakli grupa i Gintaš, samo su neka od imena koja imaju renome u svijetu, a posluju i u Crnoj Gori.

Ona je navela da je sve više firmi zainteresovano za rad u Crnoj Gori, a izdvojila je prošlosedmičnu posjetu Danilovgradu sa firmom koja je zainteresovana za proizvodnju organske hrane.

“Veliki dio firmi koje su gradile Portonovi bile su turske i ovdje je radilo dvije hiljade naših radnika”, kazala je Ozan u razgovoru sa predstavnicima crnogorskih medija.

Ona je podsjetila na značaj fondacije TIKA, poznate po donatorskom radu i stvaranju kulturnih mreža, a veoma je prisutna u crnogorskoj javnosti.

Ozan je saopštila da se Crna Gora reklamira kao turistička destinacija u Turskoj, kao jedno od najljepših mjesta na svijetu, a preporučuju je za medeni mjesec ili za kupovinu nekretnin.

Ona je dodalada Turci Crnu Goru vide kao mirnu i prijateljsku zemlju, zbog čega su spremni da tu pokrenu biznis.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije