fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryTokom juna utvrdili skoro 2,9 hiljada nepravilnosti

Tokom juna utvrdili skoro 2,9 hiljada nepravilnosti

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Inspekcije su, u pojačanom nadzoru u ljetnjoj turističkoj sezoni, tokom juna obavile 4,68 hiljada pregleda i utvrdile 2,88 hiljada nepravilnosti, koje su se najčešće odnosile na nepropisno isticanje i nepridržavanje utvrđenih cijena, kao i nezakonito zapošljavanje osoba.

Iz Uprave za inspekcijske poslove saopšteno je da su inspekcije zadužene za pojačani nadzor od 8. do 30. juna u primorskim opštinama obavile 3,69 hiljada redovnih i 812 kontrolnih pregleda, kao i 172 po inicijativama.

„Na osnovu utvrđenih nepravilnosti, inspektori su izrekli 949 mjera ukazivanja, donijeli 774 rješenja o otklanjanju nepravilnosti, 282 rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti, izdali 2,78 hiljada prekršajnih naloga, podnijeli 24 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i zapečatili 11 objekata“, rekli su iz Uprave agenciji Mina-business.

U pojačanom nadzoru u ljetnjoj turističkoj sezoni učestvuju Inspekcija za turizam, rada, Tržišna i Zdravstveno-sanitarna, čijih je 66 inspektora angažovano u Ulcinju, Baru, Budvi, Tivtu, Kotoru i Herceg Novom.

„Od početka ljetnje turističke sezone najčešće utvrđene nepravilnosti bile su isticanje cijena na nepropisan način i njihovo nepridržavanje, nepropisno isticanje cijena kod prodajnih pogodnosti, odnosno sniženja, rasprodaje, akcijske i promotivne prodaje, kao i kod posebnih uslova prodaje”, naveli su iz Uprave.

Nepravilnosti se odnose na nepropisan način isticanja cjenovnika na mjestu gdje se usluga pruža, obavljanje trgovine bez podnesene prijave trgovine nadležnom organu, neposjedovanje standardizovane table sa oznakama kategorije od ugostiteljskih objekata koji podliježu kategorizaciji, neisticanje cijena proizvoda, odnosno hrane i pića, na vidnom mjestu, kao i neposjedovanje dovoljnog broja cjenovnika.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Air Montenegro dočekao milionitog putnika

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna avio-kompanija Air Montenegro danas je opslužila svog milionitog putnika i...