fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTodorović bi trebalo da bude izabran za direktora To Montenegra

Todorović bi trebalo da bude izabran za direktora To Montenegra

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Za izvršnog direktora nove nacionalne avio-kompanije To Montenegro će, prema informacijama Dana, biti imenovan Predrag Todorović.

On je više od deceniju u evropskoj avijaciji. Prema podacima sa njegovog linkedin profila, Todorović je od 2010. do 2018. godine radio u Pro sky France, kompaniji koja iznajmljuje avione za cijeli svijet, dok je od tada u Citizen plane.

To je, kako piše Dan, firma koja ima platformu preko koje se prodaju sjedišta svih avio-kompanija koja nijesu prodata. Moderni softveri te kompanije traže prazna mjesta i nude na internetu.

Todorović je radio na poslovima prodaje i napredovao sve do izvršnih funkcija. Na svom profilu je naveo i da se bavio vaterpolom.

Izbor Todorovića za izvršnog direktora ne bi trebalo da bude doveden u pitanje, prema informacijama Dana.

Iz izvora bliskih Vladi saznali su i da će jedan od članova borda biti stranac. Riječ je o državljaninu Italije, koji je poslao CV na konkurs za izbor članova borda direktora nove kompanije.

Takođe, u novoj avio-kompaniji neće biti političkog kadra.

Iz Ministarstva finansija je saopšteno da će Vlada sjutra donijeti konačnu odluku o izvršnom direktoru i odboru direktora nove nacionalne avio-kompanije To Montenegro i dodali da je Komisija za utvrđivanje predloga liste kandidata za članove odbora direktora i izvršnog direktora u To Montenegro utvrdila predlog liste kandidata koji ispunjavaju zakonske uslove i posjeduju potrebne kvalifikacije.

Iz Ministarstva finansija su naveli da su u Komisiji koja je birala članove borda i izvršnog direktora ministar finansija Milojko Spajić, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, ministarka javne Uprave Tamara Srzentići i ministar za kapitalne investicije Mladen Bojanić.

Dan piše da dok Vlada formira novog avio-prevoznika, u Montenegro Airlinesu ne prestaju problemi.

Prema informacijama Dana, račun tog preduzeća blokirala je i Međunarodna institucija za telekomunikacije u avijaciji (SITA) zbog duga od preko 100 hiljada EUR.

To dodatno komplikuje plan MA da obnovi letove, kako ne bi izgubio licence i slotove.

Zbog problema sa SITA, MA, prema pouzdanim informacijama Dana, neće poletjeti do 20. februara.

Preduslov za polijetanje je da plate taj dug.

Najčitanije