fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTO Bar nagradila najbolje u nagradnoj igri

TO Bar nagradila najbolje u nagradnoj igri

Bar, (MINA-BUSINESS) – Turistička organizacija (TO) Bar dodijelila je priznanja najboljima u nagradnoj igri pod nazivom Osmislite nam novu turističku atrakciju, a prva nagrada pripala je Slavku Lekiću za projekat Art paviljon.

Riječ je o nagradnoj igri koju je TO Bar organizovala prvi put i koja je privukla veliko interesovanje građana Bara i Crne Gore.

Direktor TO Bar, Emil Kukalj, rekao je da je cilj bio da se građani uključe u proces odlučivanja i donošenja odluka, kao i osmišljavanja turističkih atrakcija grada pod Rumijom, prenosi Mediabiro.

“Akcija je zaista bila uspješna. Meni je izuzetno drago što se veliki broj naših sugrađana uključio u akciju i dao predloge. Zaista smatram da ćemo, realizacijom ovih predloga, prvonagrađenog definitivno, a onda i ostalih vremenom, dobiti jednu novu turističku ponudu u Opštini i podići atraktivnost Bara kao turističke destinacije”, saopštio je Kukalj.

On je ocijenio da su uvođenjem te nagradne igre još jednom pokazali da se kroz interakciju sa građanima, među kojima je bilo i stranih državljana, dobija vrijedan materijal za turističku valorizaciju.

„TO Bar će se truditi da i narednih godina, kroz koncept nagradnih igara, stimuliše građane da doprinose razvoju turizma u Opštini“, naveo je Kukalj.

Za nagradnu igru postojalo je veliko interesovanje, a građani su predložili čak 38 atraktivnih projekata.

Predsjednik Komisije, Mihailo Vukić, kazao je da je srećan što će Bar dobiti “nešto što drugi gradovi nemaju”.

“Ja bih najviše volio kad bi se sve to ostvarilo i kada bi se svaki detalj ostvario, jer mislim da ima prostora na barskoj obali da se to postavi”, poručio je Vukić.

On je rekao da se nada da će TO Bar, Opština, ali i ministarstva realizovati te projekte.

Kada je u pitanju prvonagrađeni predlog, Art paviljon, ideja se ogleda u tematskim paviljonima, koji svojim izgledom treba da doprinesu vizuelnom unapeđenju gradskog pejzaža kroz jednostavnost oblikovnog arhitektonskog izraza.

U okviru paviljona, planirano je organizovanje radionica i umjetničkih postavki.

“Ideja je bila da Bar kao grad umjetnosti, Barskog ljetopisa i grad velikih i značajnih umjetnika, dobije umjetničke paviljone na raznim područjima u gradu. Svaki od paviljona pojedinačno predstavljao bi određenu oblast umjetnosti i pružao korisniku edukaciju i upoznavanje s lokalnim stvaraocima i njihovim djelima”, kazao je Lekić.

Drugu nagradu dijele Dijana Kovačević i Maja Radulović i Osnovna škola “Blažo Jokov Orlandić”.

Kandidati su predložili slična rješenja, pa je žiri donio odluku da nagradu dodijeli za obje ideje odnosno Platformu sa ljuljaškama i Zabavu na ljuljaškama.

Treću nagradu je osvojila Evgenia Ishkova za predlog Skejt park na plaži i multifunkcionalno sportsko igralište.

Plažni skejt park igra važnu ulogu u podizanju kulture stanovništva, u razvoju sporta i turizma.

Nagradni fond je iznosio 500 EUR za prvu nagradu, 300 EUR za drugu i 200 EUR za treću.

Najčitanije