fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTivat uskoro član Foruma gradova Jadransko-jonske regije

Tivat uskoro član Foruma gradova Jadransko-jonske regije

Tivat, (MINA-BUSINESS) – Opština Tivat će, u drugoj polovini godine, postati punopravni član Foruma gradova Jadransko-jonske regije, koji ima za cilj izgradnju i razvoj njihovog ekonomskog, socijalnog i kulturnog nasljeđa.

Predsjednik tivatske Opštine, Siniša Kusovac, danas je na sastanku sa predstavnicima Jadransko-jonske inicijative rekao da Tivat, kao prestižna turistička i investiciona destinacija, posljednjih godina na prepoznatljiv način doprinosi promociji turističkih i kulturnih potencijala crnogorske obale kroz sinergiju tradicionalnog i elitnog turizma.

„Stoga je Opština zainteresovana da bude član takvog foruma gradova”, rekao je Kusovac.

U saopštenju Opštine Tivat se navodi da je predstavnik Jadransko-jonske inicijative, Ivan Ivanišević, govorio o važnosti uključenja Tivta, kao opštine koja prednjači u turističko-investicionom razvoju, u Forum gradova Jadransko-jonske regije.

„Forum broji oko 60 gradova iz sedam zemalja sa izlazom na Jadransko i Jonsko more i pomaže u ostvarivanju bilateralne i multilateralne saradnje“, naveo je Ivanišević.

Forum gradova blisko sarađuje sa Jadransko-jonskom inicijativom, koja je značajan mehanizam povezivanja devet zemalja Jadransko-jonskog regiona na putu ka Evropskoj uniji (EU).

„Radi se o povezivanju i saradnji u različitim oblastima – univerzitetska saradnja, plavi rast i pomorska saradnja, održivi turizam i kultura, civilna i zaštita životne sredine i saobraćajna i energetska povezanost“, dodaje se u saopštenju.

Crna Gora predsjedava inicijativom do maja ove godine.

Najčitanije