fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTivat pobjednik u kategoriji Priroda i ekoturizam

Tivat pobjednik u kategoriji Priroda i ekoturizam

Tivat, Budva, (MINA-BUSINESS) – Tivat je na ceremoniji u okviru međunarodnog sajma turizma ITB u Berlinu proglašen za pobjednika u kategoriji Priroda i ekoturizam, za priču o dobroj praksi upravljanja Posebnim rezervatom prirode Tivatska Solila.

U zajedničkom saopštenju Turističke organizacije (TO) Tivat i preduzeća Morsko dobro, koji su aplicirali za nagradu, navodi se da je na ceremoniji Green Destinations Story Award 2021 drugo mjesto u toj kategoriji pripalo destinaciji Kočevsko iz Slovenije, a treće Sabi iz Karipske Holandije.

“Sve destinacije sa liste Top 100 za prošlu godinu takmičile su se za jednu od Green Destinations nagrada, s tim što je žiri izvršio nominaciju 30 destinacija u pet kategorija”, dodaje se u saopštenju.

Važni kriterijimi za odabir bili su nivo inovativnosti, koliko su priče efikasne u rješavanju stvarnih problema u održivosti turizma i u kojoj mjeri se mogu primijeniti drugdje.

Predsjednik Green Destinations, Albert Salman, kazao je da je cilj da destinacije putem primjera dobre prakse razmjenjuju ideje koje mogu pomoći boljem razvoju turizma, kao i da te priče služe kao inspiracija i turističkoj privredi, ali takođe i turistima da posjete te destinacije.

Najčitanije