fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTelenor prvi u Crnoj Gori uvodi Drivey uslugu

Telenor prvi u Crnoj Gori uvodi Drivey uslugu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Telenor je prvi operator na tržištu Crne Gore koji korisnicima donosi inovativnu uslugu Drivey koja služi za povezivanje, analizu i praćenje najvažnijih informacija o ispravnosti i kretanju vozila, kao i načinu vožnje.

Iz Telenora je saopšteno da saputnicima, takođe, omogućava konekciju na WiFi internet preko Telenor 4G mreže.

“Usluga se sastoji od uređaja malih dimenzija koji sadrži SIM karticu i koji se na jednostavan način priključuje u automobil, a zatim uparuje sa aplikacijom na mobilnom telefonu. Putem aplikacije, u realnom vremenu, analizira se način vožnje i šalju obavještenja o naglom ubrzavanju i usporavanju, kočenju, oštrom skretanju ili prekoračenju brzine”, navodi se u saopštenju.

Uređaj, kako se dodaje, prati i temperaturu motora, potrošnju goriva i nivo ulja, što korisniku pruža dodatnu sigurnost. Drivey šalje informaciju svaki put kada se vozilo pokrene i pruža podatke o brzini i trajanju vožnje, a omogućava i vizuelni prikaz putanje na mapi.

“Usluga je namijenjena vozačima, kao i svima koji žele da znaju kako se vozač ponaša dok upravlja njihovim automobilom. Uređaj može biti od koristi i svima koji u porodici imaju mlade vozače”, rekli su iz Telenora.

Drivey, osim bezbjednosti i brige o vozilu, omogućava i zabavu uz internet konekciju u automobilu, tako što emituje WiFi internet signal na koji istovremeno može da se poveže do deset uređaja.

“Drivey usluga može se aktivirati u okviru Drivey Lite, Drivey i Drivey Plus paketa, koji se razlikuju po količini interneta uključenih u pretplatu. Uz roming dodatak od 50 megabajta (MB), Drivey se može koristiti i tokom boravka u inostranstvu”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

institut simo milosevic

Rakčević spreman da državi proda akcije Instituta Igalo za pet miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Privrednik Žarko Rakčević, koji je i jedan od manjinskih akcionara Instituta...