fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTelekom najvredniji telekomunikacioni brend u Evropi

Telekom najvredniji telekomunikacioni brend u Evropi

Podgorica, Bon, (MINA-BUSINESS) – Deutsche Telekom (DT) ponovo je proglašen za najvredniji telekomunikacioni brend u Evropi, pokazuje najnoviji Brand Finance Global 500 izvještaj.

Iz Crnogorskog Telekoma je saopšteno da je DT grupa zabilježila najveću vrijednost brenda u svojoj istoriji, pa trenutno vrijedi 51,1 milijardu USD, što predstavlja rast od čak 27,9 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

„Britanska konsultantska kuća Brand Finance rast vrijednosti brenda DT objašnjava održivim ulaganjem u kvalitet mreže, inovacije i korisničko iskustvo, zatim pozitivnim rezultatima poslovanja grupe u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), kao i uspješnim preuzimanjem kompanije Sprint u SAD-u i njenim uključivanjem u brend“, navodi se u saopštenju.

Prema Brand Finance Global 500 izvještaju, Deutshe Telekom je zauzeo drugu poziciju na listi najvrijednijih njemačkih brendova, pozicioniravši se odmah poslije Mercedes-Benza, a ispred Volkswagena i BMW-a.

„Na listi globalnih telekomunikacionih brendova, Deutsche Telekom je zauzeo treće mjesto, iza američkih kompanija Verizon i AT&T, a ispred China Mobile“, dodaje se u saopštenju.

Za najvredniji brend na svijetu proglašen je Apple, koji je u toj trci pobijedio Amazon i Google.

Deutsche Telekom se na ukupnoj listi od oko pet hiljada svjetskih brendova, koje Brand Finance procjenjuje, našao na 23. mjestu.

„U Crnoj Gori je najvredniji evropski telekomunikacioni brend prisutan preko Crnogorskog Telekoma od 2006. godine. Crnogorski Telekom je najveća telekomunikaciona kompanija u zemlji, koja korisnicima pruža kompletan spektar usluga iz oblasti mobilne i fiksne telefonije, interneta i TV sadržaja, kao i ICT, biznis i smart rješenja“, navodi se u saopštenju.

Kako su podsjetili, Crnogorski Telekom je, zahvaljujući inovativnim rješenjima i kontinuiranom unapređivanju korisničkog iskustva, prošle godine treći put zaredom ponio titulu prvorangirane kompanije u svojoj oblasti, prema analizama i rangiranju koje kompanija BI Consulting realizuje za potrebe projekta 100 najvećih.

Najčitanije

Čađenović predsjednik Odbora direktora CEDIS-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dosadašnji izvršni direktor Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), Vladimir Čađenović, izabran je...