fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTaksisti traže sastanak i najavljuju moguće proteste

Taksisti traže sastanak i najavljuju moguće proteste

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Strukovni sindikat taksista (SSTCG) i Unija taksi prevoznika (UTP) uputili su Vladi dopise u kojim traže prijem kako bi razgovarali o problemima sa kojim se suočavaju, upozoravajući da će u suprotnom organizovati proteste.

Unija taksi prevozika, koju čini osam taksi udruženja, tražila je sastanak u susret elektronskoj fiskalizaciji sa ministrom finansija i socijalnog staranja, Milojkom Spajićem i vršiocem dužnosti direktora Uprave prihoda i carina, Aleksandrom Damjanovićem, piše Dan.

Oni su u dopisu, koji je potpisao Dejan Nuculović, naveli da nelojalna konkurencija čini njihovu djelatnost neodrživom, kao i da će, ukoliko njihov apel i zahtjev za sastanak ostane bez odgovora, organizovati višednevne proteste.

Predsjednik SSTCG, Borislav Pavlović, tražio je od premijera Zdravka Кrivokapića sastanak na kojem bi se razgovaralo o načinu spasavanja preko 1,5 hiljada radnih mjesta.

Pavlović smatra da bi na sastanku trebalo da bude riječi o garancijama za poštovanje i sprovođenje svih važećih zakona iz ove oblasti, sa nultom tolerancijom na sivu ekonomiju.

Na sastanku bi, prema njegovim riječima, trebalo razgovarati i o donošenju novih rješenja o reprogramu poreskih potraživanja auto-taksi preduzetnika, diskriminacionim pravilnicima o subvencijama, jednokratnoj pomoći za pripremu vozila i elektronsku fiskalizaciju, kao i o novoj kreditnoj liniji Investiciono razvojnog fonda (IRF) koja bi im obezbijedila likvidnost.

Pavlović je upozorio da će, ukoliko se sastanak ne organizuje do 20. maja, organizovati proteste 25. maja.

Najčitanije